De Giro spaart niemand: Vlasov (BORA-hansgrohe) stapt af in natgeregende tiende etappe Wielrennen
Wielrennen

De Giro spaart niemand: Vlasov (BORA-hansgrohe) stapt af in natgeregende tiende etappe

De Giro spaart niemand: Vlasov (BORA-hansgrohe) stapt af in natgeregende tiende etappe

In de hectische tiende Giro-etappe is Aleksandr Vlasov uit koers gestapt. De Rus van BORA-hansgrohe moest al bijzonder vroeg in de rit passen, waarna hij telkens op een paar honderd meter afstand achter het peloton bungelde.

Met nog 125 kilometer voor de boeg, gaf de klassementsman er de brui aan. Via Twitter maakte zijn broodheer het nieuws bekend. De beginfase van de rit naar Viareggio werd gekarakteriseerd door hevige regenval, grote namen die moesten lossen en een opvallende aanval van Tao Geoghegan Hart.

Vlasov is niet de eerste coureur die tijdens de etappe verstek liet gaan, daar ook Intermarché-Circus-Wanty-renner Simone Petilli forfait gaf. Voorafgaand aan de etappe kon ook het nodige aantal DNF'jes genoteerd worden, aangezien onder anderen Domenico Pozzovivo, Miles Scotson en Mads Würtz Schmidt hun koers om uiteenlopende redenen niet voort konden zetten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws