De Lie schenkt Lotto Soudal tweede zege op Mallorca met sprintzege in Trofeo Palma Wielrennen
Wielrennen

De Lie schenkt Lotto Soudal tweede zege op Mallorca met sprintzege in Trofeo Palma

De Lie schenkt Lotto Soudal tweede zege op Mallorca met sprintzege in Trofeo Palma

Arnaud De Lie heeft verrassend de Trofeo Playa de Palma op zijn naam weten te schrijven. De Belgische coureur was in de straten van Palma de Mallorca de snelste sprinter. Het is de eerste zege als prof voor de pas 19-jarige renner van Lotto Soudal.

Op de vijfde dag van de Challenge Mallorca stond er wederom een vlakke rit op het programma. De renners reden in een rit van 169 kilometer van El Arenal, bekend van het Nederlandse feesttoerisme, naar Palma. In de hoofdstad van het eiland konden de sprinters hun duivels ontbinden, nadat een vierkoppige kopgroep het niet tot het einde had uit kunnen zingen. Sergio Martin (Caja Rural), Xabier Azparren (Euskatel-Euskadi), Ander Okamika (Burgos-BH) en Isaac Cantón (Manuela Fundación) werden ruimschoots voor het einde van de race weer ingerekend door het peloton.

In de finale probeerden Xabier Isaca (Euskatel-Euskadi) en Jokin Murguialday (Caja Rural) nog weg te springen uit het peloton, maar hun poging werd tenietgedaan door het werk van UAE Team Emirates. Nadat het peloton in de laatste kilometers nog opgeschrikt werd door een valpartij, werd er vervolgens gesprint om de dagzege. Hierin bleek het De Lie te zijn die over de snelste benen beschikte. De tweede plaats was weggelegd voor Sebastián Molano.

Het was de tweede zege voor Lotto Soudal in de Challenge Mallorca. Eerder deze week wist Tim Wellens ook al voor de Belgische formatie te winnen.

Uitslag Trofeo Playa de Palma 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws