Arnaud De Lie

Dit is de pagina over Arnaud De Lie, een Belgische wielrenner van Lotto-Dstny. In zijn debuutjaar als professional won hij maar liefst negen koersen, waarmee hij zijn status als toptalent meer dan bevestigde. In de Leiderstrui houdt hier het nieuws en zijn biografie bij. 

Arnaud De Lie
Arnaud De Lie

De Lie debuteert in Spanje, wint meteen

Na een jaar bij de belofteploeg van Lotto-Soudal, maakte De Lie op negentienjarige leeftijd al de stap naar de hoofdmacht. De jongeling werd naar Spanje gestuurd, voor de Challenge Mallorca. In de Trofeo Alcúdia en de Trofeo Serra de Tramuntana finishte de Waal in de middenmoot, maar de derde wedstrijd die hij er reed: Trofeo Playa de Palma, was op zijn lijf geschreven.

Iedereen keek bij de start naar het Intermarché-duo Alexander Kristoff en Biniam Girmay (die enkele dagen eerder won in Alcúdia), of naar Michael Matthews (BikeExchange), Pascal Ackermann en Juan Sebastian Molano (UAE), of zelfs naar Giacomo Nizzolo (Israel). De naam Arnaud De Lie was bij weinigen aangekruist op het favorietenlijstje. 169 kilometer later verblufte hij de wielerwereld door zijn armen de lucht in te mogen steken als winnaar. 

De Lie toont zich als veelwinnaar, niet alleen in de sprint

De rest van het seizoen ging het 'Le Taureau de Lescheret', de stier van Lescheret, voor de wind. Hij won de GP Jean-Pierre Monseré in de sprint, de Volta Limburg Classic uit een groep van zes en volgde dat op met winst in de GP Marcel Kint, de Heistse Pijl en de Ronde van Limburg. Begin juni konden zelfs Sam Bennett, Mark Cavendish en Tim Merlier hem niet kloppen. In de Ronde van Wallonië versloeg hij Girmay in een sprint, de Schaal Sels werd ook een prooi voor de stier en in de Egmont Cycling Race versloeg hij Arnaud Démare. 

In het nieuwe seizoen zal zijn rol in de ploeg als kopman verstevigd zijn. In het Vlaamse voorjaar zal hij een van de speerpunten worden van Lotto-Dstny en de jongeling zelf zal willen bevestigen wat hij dit jaar heeft laten zien. Of het hem zal lukken, dat zal de toekomst uitwijzen. Hij ligt in ieder geval nog tot en met 2024 vast bij de ploeg van de Belgische loterij, waarbij hij het vertrouwen in de eerste maanden van 2023 terugbetaalde met enkele klinkende zeges en onder meer een tweede plek in de Omloop Het Nieuwsblad.

In enkele grotere koersen als Parijs-Nice wilde het anno 2023 nog niet vlotten, maar de weg omhoog voor De Lie bleef maar doorgaan. De Waal boekte in september zijn eerste zege op WorldTour-niveau met een fantastische sprint in de GP Quebec en imponeerde ook door als lead-out van Wout van Aert op het EK de hele boel uit elkaar te trekken en zelf nog vierde te worden. In 2024 wordt De Lie als absolute kopman uitgespeeld door Lotto-Dstny voor de Vlaamse klassiekers. 

Arnaud De Lie Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties