De Tour Down Under is terug: organisatie maakt data voor 2023 bekend Wielrennen
Wielrennen

De Tour Down Under is terug: organisatie maakt data voor 2023 bekend

De Tour Down Under is terug: organisatie maakt data voor 2023 bekend

De Tour Down Under keert in 2023 terug op de wielerkalender. De organisatie van de Australische rittenkoers maakte via sociale media bekend dat de wedstrijd dat jaar van 13 tot en met 22 januari op het programma staat. Het is voor het eerst sinds 2020 dat de wedstrijd gereden wordt.

Stuart O'Grady, ex-coureur en tegenwoordig koersdirecteur van de Tour Down Under, is erg blij met de terugkeer van de wedstrijd op de internationale wielerkalender. Twee edities kon de wedstrijd geen doorgang vinden in verband met de coronacrisis, maar O'Grady is verheugd in een persbericht te vertellen dat men klaar is om de race weer te organiseren: 'Het wielerpeloton komt terug naar het zuiden van Australië. We kunnen niet wachten om jullie terug te verwelkomen.'

Met de geplande data van 13 tot en met 22 januari zal de Tour Down Under wederom de opening zijn van het WorldTour-jaar. Op dit moment is O'Grady in gesprek met verschillende wielerteams over hun deelname aan de wedstrijd in 2023. Het exacte parcours van de wedstrijd is door de organisatie nog niet bekendgemaakt.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws