Decathlon AG2R La Mondiale komt in maart al met nieuw tenue: 'Motief staat voor kosmische bewegingen' Wielrennen
Wielrennen

Decathlon AG2R La Mondiale komt in maart al met nieuw tenue: 'Motief staat voor kosmische bewegingen'

Decathlon AG2R La Mondiale komt in maart al met nieuw tenue: 'Motief staat voor kosmische bewegingen'

Het seizoen is eigenlijk pas net begonnen. Dat gegeven heeft Decathlon AG2R La Mondiale er echter niet van weerhouden om het wielertenue flink aan te passen. Hoofdsponsor Decathlon heeft een wijziging aangebracht in haar logo en derhalve zien we de coureurs van de Franse WorldTour-ploeg voortaan in andersoortige, nieuwe tenues rondrijden.

Het spectaculaire nieuwe tricot werd gepresenteerd in een video op X. Waar er eerst met een soort lichtblauwe tint werd gefietst, zien we nu hoofdzakelijk donkerblauwe patronen verschijnen op de kledij, vanaf heden getiteld Galaxy. En die naam komt niet geheel uit de lucht vallen, daar er een soort sterrenstelselpatroon waarneembaar is.

Nieuwe shirt is voor het eerst te bewonderen in Grand Prix de Denain

'Op de rechtermouw staat het historische blauw van de AG2R La Mondiale Group, al 26 jaar lang titelsponsor van de ploeg', wordt er in een naar de wielerpers toegestuurd communiqué nog gesteld. 'Op de linkermouw staat de groene kleur van Decathlons nieuwe identiteit, gefocust op innovatie. 'Het midden van het shirt combineert het nieuwe Decathlon-blauw met dat van AG2R La Mondiale. Dit motief staat voor kosmische bewegingen en roept de fusie op tussen de twee partners, om zo een nieuwe entiteit te creëren: het Decathlon AG2R La Mondiale Team. Dit illustreert tevens de dynamiek van het team en de constante zoektocht om de grenzen te verleggen.'

'Renners zijn de belichaming van energie en snelheid in de wielerwereld', valt er tevens te lezen in het persbericht. De Galaxy-trui is ontworpen met uiterste precisie en geavanceerde technologie. Het shirt onderscheidt zich door zijn uniciteit, waardoor hij goed zichtbaar is in het peloton. Kortom: ontworpen om de aandacht te trekken en bewondering te wekken, belichaamt het durf, originaliteit en verandering.' Het shirt zal op 14 maart voor het eerst in competitie te zien zijn. Dan doet de ploeg mee aan de Grand Prix de Denain.

Video: Decathlon AG2R La Mondiale presenteert nieuw tenue

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws