Démare baalt van keuze Groupama-FDJ voor klimploeg in de Tour: 'Blij dat hij teleurgesteld is' Wielrennen
Wielrennen

Démare baalt van keuze Groupama-FDJ voor klimploeg in de Tour: 'Blij dat hij teleurgesteld is'

Démare baalt van keuze Groupama-FDJ voor klimploeg in de Tour: 'Blij dat hij teleurgesteld is'

Zoveel leiders, zoveel belangen. Bij Groupama-FDJ kunnen ze onmogelijk iedereen tevreden houden, zo blijkt wel na de bekendmaking van de programma's voor 2022. De Franse formatie gaat vol voor het Tourpodium met Thibaut Pinot en David Gaudu, waardoor sprinter Arnaud Démare naar de Giro d'Italia moet. Daar is de Fransman helemaal niet blij mee.

Démare werd vorig jaar nog uitgespeeld in de Tour de France, naast mede-kopman Gaudu. Het werd toen van alles net niks, daar Démare al snel viel en later in de ronde buiten tijd binnen kwam. Gaudu had één slechte dag en kon zodoende ook geen potten breken in het klassement. Reden genoeg voor Groupama-FDJ om in 2022 alles op het klassement te zetten en de sprinttrein thuis te laten. Pinot en Gaudu krijgen een indrukwekkende trein mee, met onder meer Michael Storer, Valentin Madous en Stefan Küng.

In gesprek met Cyclism'Actu maakt Démare van zijn hart geen moordkuil. 'Het is duidelijk dat ik teleurgesteld ben dat ik niet naar de Tour de France ga. Het is me vorig seizoen niet gelukt om een rit te winnen, maar ik had het graag nog eens geprobeerd. Vergeet niet dat ik al twee etappes in de Tour heb gewonnen. Nu rijd ik de Giro, waar ik ook goede herinneringen aan heb. Ik ben teleurgesteld, maar het is de keuze van de ploeg om voor andere doelstellingen te gaan dan die van mij. De ploeg is het belangrijkste, dus accepteer ik de situatie. In de grote rondes onthouden mensen je prestaties en dus wil ik dit jaar iets bereiken.'

Ploegbaas Groupama-FDJ ziet kansen voor Démare

Ploegbaas Marc Madiot reageert in gesprek met hetzelfde Cyclism'Actu op de eerlijke uitspraken van zijn sprinter. 'Ik ben heel blij dat hij teleurgesteld is dat hij niet naar de Tour gaat. Uiteindelijk kan het een heel interessant jaar worden voor Arnaud. Als hij een goede Giro d'Italia rijdt en vervolgens een goede Vuelta - in voorbereiding op het WK in Australië - dan liggen er kansen voor hem op het WK. De Tour de France is een belangrijk doel, maar het leven houdt niet op bij die ene wedstrijd.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws