Démare uit de Tour na missen tijdslimiet: 'In deze race is het pompen of verzuipen' Wielrennen
Wielrennen

Démare uit de Tour na missen tijdslimiet: 'In deze race is het pompen of verzuipen'

Démare uit de Tour na missen tijdslimiet: 'In deze race is het pompen of verzuipen'

Evenals Bryan Coquard kan Arnaud Démare zijn koffers pakken en vertrekken naar huis. In een editie die voor hem al niet soepel liep, miste hij in de negende etappe de tijdslimiet. In de voor hem laatste etappe heeft hij enorm afgezien, zo vertelt hij op de ploegsite.

'Sinds mijn valpartij in de derde etappe ben ik niet meer honderd procent. In de Tour de France krijg je daar vroeg of laat de rekening voor. We zaten vanaf de eerste etappe al niet lekker in de wedstrijd vanwege de valpartij van Konovalovas, vervolgens viel ik ook nog in de eerste sprintrit. We probeerden ons nog te revancheren, maar het is niet gelukt', aldus Démare.

'Vandaag hadden we een onvergetelijke dag. Ik had het zo koud, maar dat gold voor elke renner. Ik ben eigenlijk helemaal niet verdrietig', zo vervolgt de spurt eerlijk. 'Misschien morgen wel. Ik heb alles gegeven dat ik in me heb, meer kan ik niet doen. Dit is sport, dit is de Tour. Hier is het pompen of verzuipen.' Naast Démare verloor Groupama-FDJ deze rit ook Jacopo Guarinieri.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws