Demi Vollering pakt zestiende seizoenszege met dubbelslag in Romandië (maar duimde eigenlijk voor Reusser) Wielrennen
Wielrennen

Demi Vollering pakt zestiende seizoenszege met dubbelslag in Romandië (maar duimde eigenlijk voor Reusser)

Demi Vollering pakt zestiende seizoenszege met dubbelslag in Romandië (maar duimde eigenlijk voor Reusser)

Demi Vollering heeft de tweede etappe in de Ronde van Romandië gewonnen. De Nederlandse kopvrouw van SD Worx stond na haar eindzege in de Tour de France Femmes alweer even droog, maar sloeg zaterdag in de koninginnenrit in 'haar' Zwitserland een dubbelslag. Katarzyna Niewiadoma werd tweede, nadat ze in de laatste 200 meter werd overvleugeld.

Een dag na de bizar verlopen eerste etappe in Romandië stond op dag twee de echte test voor de klassementsrensters op het programma. Onderweg werd Les Mosses beklommen en de finish lag vervolgens net over de top van de Torgon. Vollering toonde hier aan nog steeds dik in orde te zijn, door een aanval van Niewiadoma net op tijd te neutraliseren.

Het was alweer de zestiende overwinning van de Nederlandse dit seizoen. Buiten de Tour won ze in het voorjaar bijvoorbeeld alle Ardense klassiekers. In het klassement leidt ze nu, zes seconden voor Niewiadoma. Op zondag staat de derde en laatste etappe in Romandië gepland, met een vlakke aankomst.

Na afloop van de etappe was Vollering logischerwijs blij met haar zege, maar ze had het liever nog wat anders gezien in de finale. 'Het was een geweldige dag, waarin we het tactisch perfect hebben gedaan. Daardoor konden we een beetje spelen. Ik gokte erop dat Marlen Reusser weer kon aansluiten en ik wachtte op haar. Helaas kon ze het gat net niet dichten, waardoor ik sprintte voor de zege. Ik wilde werken voor Marlen vandaag, maar er is nog een dag. Misschien kunnen we dan haar kaart spelen.'

Uitslag etappe 2 Ronde van Romandië vrouwen 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws