Schrempf (Fenix-Deceuninck) steekt handen te vroeg in de lucht en ziet Bertizzolo (UAE) winnen in Romandië Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Schrempf (Fenix-Deceuninck) steekt handen te vroeg in de lucht en ziet Bertizzolo (UAE) winnen in Romandië

Schrempf (Fenix-Deceuninck) steekt handen te vroeg in de lucht en ziet Bertizzolo (UAE) winnen in Romandië

Sofia Bertizzolo (UAE) heeft de openingsrit van de Ronde van Romandië op haar naam geschreven. In Yverdon-les-Bains toonde zij zich de beste na een vermakelijke etappe, waarin het constant koers was. Carina Schrempf (Fenix-Deceuninck) stak als solo-vluchter haar handen te vroeg in de vlucht.

Bij de mannen is de Vuelta a Espana de grote rittenkoers van het najaar, in het geval van de dames is dat de Ronde van Romandië. In Zwitserland verschenen de beste vrouwen ter wereld aan de start van de koers aldaar, met onder meer het sterke SD Worx van Demi Vollering en Marlen Reusser als publiekstrekkers deze dagen.

De eerste etappe was er één van 144 kilometer in en rondom Yverdon-les-Bains, waarbij er - geheel volgens Zwitserse traditie - ook enkele beklimmingen overwonnen moesten worden. Onder meer Loes Adegeest, Jolanda Neff, Clara Honsinger en Justine Ghekiere lieten zich in positieve zin opmerken op die heuvels, maar uiteindelijk kwam het peloton richting de laatste veertig kilometer toch weer bij elkaar.

Reusser en Niewiadoma proberen

Elise Chabbey (Canyon/SRAM) versnelde op dat moment met Reusser in haar spoor, waardoor de rest van het peloton toch ook bij de pinken moest zijn. Amber Kraak volgde de twee Zwitserse dames namens Jumbo-Visma in het spoor, wat het toch wel een interessant trio maakte. Dat zag de rest ook in; ze werden weer ingerekend. Maar het was wel het startsein voor een interessante fase in de koers, mede ingegeven door enkele versnellingen van Kasia Niewiadoma. Ook Kraak bleef zich in de debatten mengen, maar kwam niet direct weg.

Met circa zeventig vrouwen begonnen we aan de laatste vijftien kilometer, waarin er amper hoogtemeters meer te bekennen waren. Desondanks bleef het aanvallen regenen, tot op vijf kilometer van de meet wel duidelijk leek dat de rappe vrouwen de overhand zouden hebben. Schrempf (Fenix-Deceuninck) trachtte het peloton nog te versnellen met een goede aanval, waardoor het alsnog spannend werd. Op de meet werd de Oostenrijkse bijgehaald door de grote groep, maar een fotofinish moest uitkomst bieden. Daarop zagen we dat Bertizzolo net wat eerder was.

Uitslag etappe 1 Ronde van Romandië voor vrouwen 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws