Demi Vollering voegt 'thuisrace' Ronde van Zwitserland toe aan programma Wielrennen
Wielrennen

Demi Vollering voegt 'thuisrace' Ronde van Zwitserland toe aan programma

Demi Vollering voegt 'thuisrace' Ronde van Zwitserland toe aan programma

Demi Vollering zal medio juni aantreden in de Ronde van Zwitserland, zo maakt de organisatie van die wedstrijd woensdag bekend. De Nederlandse geldt na haar goede voorjaar als dé topfavoriet voor de Tour de France Femmes van dit jaar.

Voor de eerste keer zal de Ronde van Zwitserland voor vrouwen onderdeel zijn van de WorldTour, waardoor de organisatie ook kan rekenen op een mooi startveld. Namens SD Worx, so far dé ploeg van het haar, komen onder meer de in Zwitserland woonachtige Vollering en de uit Zwitserland afkomstige Marlen Reusser aan het vertrek.

'Met de lange tijdrit in St. Gallen en niet echt grote bergen, heeft Marlen alle reden om erin te geloven dat ze het goed kan doen', zegt koersdirecteur David Loosli. Verder is ook de deelname van Kasia Niewiadoma, Liane Lippert, Gaia Realini en Marta Bastianelli openbaar gemaakt voor de koers die van 17 tot en met 20 juni duurt.

Roglic mogelijk in Zwitserland?

Bij de mannen zijn onder meer Wout van Aert, Tom Pidcock, Biniam Girmay, Neilson Powless, Romain Bardet en Juan Ayuso aangekondigd. Woensdag wisten Zwisterse media te melden dat Primoz Roglic mogelijk ook aan het vertrek zou staan, maar daar reppen Loosli en co (nog) niet over. De Ronde van Zwitserland voor mannen start op 11 juni in Einsiedeln.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws