Ronde van Zwitserland wil Roglic verwelkomen voor bijzondere mijlpaal: 'Zouden we geweldig vinden' Wielrennen
Wielrennen

Ronde van Zwitserland wil Roglic verwelkomen voor bijzondere mijlpaal: 'Zouden we geweldig vinden'

Ronde van Zwitserland wil Roglic verwelkomen voor bijzondere mijlpaal: 'Zouden we geweldig vinden'

Primoz Roglic heeft nog amper tijd gehad om bij te komen van zijn overwinning in de Giro d'Italia, of er wordt al druk gespeculeerd over zijn plannen voor de komende maanden. Ook de Ronde van Zwitserland dingt naar zijn komst.

De Zwitserse ronde is de enige 'grote' rittenkoers van één week die nog mist op het palmares van Roglic, die al de Rondes van Catalonië, Romandië, het Baskenland en Tirreno-Adriatico, Parijs-Nice en het Critérium du Dauphiné won. Tot op heden wist nog niemand die zeven wedstrijden allemaal te winnen.

Een Zwitsers medium (RSI) meldde dinsdag dat Roglic van plan zou zijn om te starten in de Zwitserse ronde, waarop de organisatie gretig inhaakte. 'We zouden het geweldig vinden om je te zien komen en je te zien vechten om die enige rittenkoers van één week die je nog niet won.'

De Ronde van Zwitserland gaat op 11 juni van start in Einsiedeln. Namens Jumbo-Visma staan in ieder geval Wout van Aert en Wilco Kelderman aan de start.

Roglic wil vooral tijd doorbrengen met familie

Dinsdag kreeg Roglic ook al de vraag of hij in de Tour de France zou starten, wat hij ontweek. 'Nee. Misschien. Ik weet het niet. Dat zou dan etappe nummer 55 worden. Wie weet. Ik zeg altijd: je weet nooit wat er gebeurt in het leven, welke uitdagingen en kansen je krijgt. Maar over dat soort vragen wil ik nu niet nadenken. Ik wil nu graag naar huis, om alles wat er is gebeurd te laten bezinken. En om tijd door te brengen met mijn familie', liet hij duidelijk weten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws