Demi Vollering wint zware slotrit in Burgos, Labous schenkt DSM eindzege Wielrennen
Wielrennen

Demi Vollering wint zware slotrit in Burgos, Labous schenkt DSM eindzege

Demi Vollering wint zware slotrit in Burgos, Labous schenkt DSM eindzege

Demi Vollering heeft de slotetappe in de Ronde van Burgos voor vrouwen gewonnen. Op de lastige aankomst bergop op Lagunas de Neila was ze ruim de sterkste. De eindzege ging naar Juliette Labous van Team DSM. Ze reed Mavi García op de slotdag uit de leiderstrui.

García had in de etappe van zaterdag de macht gegrepen in de Ronde van Burgos, maar met de slotetappe in het vooruitzicht was de Spaanse nog allerminst zeker van de eindoverwinning in het algemeen klassement. Op het programma stond namelijk een rit van 125 kilometer met aankomst bovenop Lagunas de Neila, een klim van bijna twaalf kilometer aan 6,2 procent. Met nog een grote groep vrouwen op slechts vijftien seconden achterstand, beloofde dat dé scherprechter van de ronde te worden.

Vijf vrouwen maakten de ontsnapping van de dag: Anna Shackley, Lotte Kopecky (beide SD Worx), Lucinda Brand (Trek-Segafredo), Elise Chabbey (Canyon SRM Racing) en Marie Le Net (FDJ Nouvelle). Veel voorsprong kregen de vrouwen nooit en ze werden op twintig kilometer van de finish bijgehaald door zeventien vrouwen, met daarin de grote favorieten, zoals García en Vollering.

Koers ontploft op steile Lagunas de Neila

Uiteindelijk brandde de koers zoals verwacht los op de Lagunas de Neila, waarvan de laatste drie kilometer zeer steil waren. Op de slotklim toonden Labous, Paula Andrea Patiño en Vollering zich de sterksten. Met García op achterstand, waren Patiño en Labous de voornaamste kanshebsters op de eindzege, daar Vollering eerder in de ronde al tijd had toegegeven.

Garçia was echter nog niet verslagen. De Spaanse hield op haar eigen tempo de achterstand aanvankelijk knap beperkt tot twaalf seconden. Dat verschil kon ze in de laatste steile kilometers echter niet handhaven. Beetje bij beetje gaf ze meer toe, waardoor de eindzege definitief uit zicht raakte.

Vooraan hielden Labous, Patiño en Vollering elkaar lang in evenwicht. In de laatste kilometer was Vollering echter ruim de sterkste. De Nederlandse sloot de rittenkoers zodoende op een mooie manier af. Voor de eindzege was het - door haar eerdere tijdsverlies - onvoldoende. Labous finishte als tweede en pakte de eindzege.

Uitslag etappe 4 Ronde van Burgos 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws