Krachtig ploegenspel BORA-hansgrohe in Rund um Köln: Politt wint, Van Poppel tweede Wielrennen
Wielrennen

Krachtig ploegenspel BORA-hansgrohe in Rund um Köln: Politt wint, Van Poppel tweede

Krachtig ploegenspel BORA-hansgrohe in Rund um Köln: Politt wint, Van Poppel tweede

BORA-hansgrohe heeft in de Rund um Köln op knappe wijze de wedstrijd naar haar hand gezet. De ploeg had Nils Politt en Danny van Poppel mee in de kopgroep, waarna de Duitser van de ploeg solo kon zegevieren. Zijn teamgenoot finishte achter hem als tweede.

Terwijl er op veel verschillende fronten gekoerst werd, stond in Duitsland de Rund um Köln op het programma. Op en over de verschillende heuveltjes daar probeerden de renners onderling uit te maken of deze wedstrijd in een massasprint of niet zou eindigen. Dat resulteerde halverwege de wedstrijd in een grote kopgroep van zo'n 25 renners, waaruit uiteindelijk Danny van Poppel, Nils Politt en Nikias Arndt wisten weg te springen. Voor BORA-hansgrohe, met sprinter Sam Bennett nog achter de hand, was dat een interessante situatie.

Koplopers blijven uit greep achtervolgers

De samenwerking bij het drietal voorin was uitstekend. Ondanks de aanwezigheid van twee BORA-mannen bleef ook Arndt een belangrijke duit in het zakje doen. Daardoor sloegen de koplopers erin om de achtervolgende groep, waarin ook sprinters Jasper Philipsen en Dylan Groenewegen zich bevonden, op achterstand te houden. Met nog slechts vijf kilometer te gaan, was de voorsprong 45 seconden. Daardoor was er nog voldoende speelruimte voor ze.

Dat besefte ook Politt. De Duitser knalde op precies dat moment weg bij zijn medevluchters. Arndt zat kapot en moest ook een aanval van Van Poppel slikken. De Nederlander kon, in tegenstelling tot zijn Duitse ploeggenoot, echter niet loskomen van de DSM-renner. Die kon op zijn beurt echter niks meer betekenen in deze situatie als eenling.

Politt rondt wedstrijd solo af

Politt viel in de laatste kilometers van de wedstrijd niet meer stil en kon zodoende de zege in zijn thuisland op zijn naam schrijven. Achter hem wist Van Poppel Arndt nog te lossen, waarna de Nederlander het feest voor de ploeg compleet maakte. In de sprint van het achtervolgende groepje bleek dat de ploeg het juist gespeeld had: Bennett werd daarin geklopt door Groenewegen.

Uitslag Rund um Köln 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws