Derek Gee rijdt ondanks compleet gemiste bocht uitstekende tijdrit: 'Zat daarna vol in de paniekmodus' Wielrennen
Wielrennen

Derek Gee rijdt ondanks compleet gemiste bocht uitstekende tijdrit: 'Zat daarna vol in de paniekmodus'

Derek Gee rijdt ondanks compleet gemiste bocht uitstekende tijdrit: 'Zat daarna vol in de paniekmodus'

Derek Gee verloor woensdag in de tijdrit van het Critérium du Dauphiné zijn gele leiderstrui aan Remco Evenepoel, maar van teleurstelling was bij de sympatieke en aanvalslustige Canadees geen sprake. Gee reed namelijk een geweldige tijdrit en eindigde knap als zesde, en het had misschien nog een beetje beter gekund.

De eerste meters verliepen namelijk niet foutloos, en Gee was blij dat het niet op camera stond, zo liet hij na afloop weten. 'Ik ben superblij met deze tijdrit. Ik had echter wel een moeizame start. Gelukkig stond het niet op de camera, maar ik miste de tweede bocht compleet. Daarna zat ik volledig in de paniekmodus. Toen ik aan de streep vernam dat ik als zesde was geëindigd was ik behoorlijk verrast. Ik had onderweg geen idee dat ik goed aan het rijden was.'

'Zelf had ik het idee dat ik mezelf in het begin wat opgeblazen had', vervolgt Gee. Het dragen van de gele trui maakte dat echter geen onoverkomelijk obstakel. 'De trui helpt als je je pacing niet helemaal op orde hebt. Het bleek mijn redding', aldus de immer vrolijke Gee.

Gee plukt de vruchten van andere voorbereiding: 'Heel tevreden met mijn niveau dit jaar'

Hoewel de renner van Israel-Premier Tech het geel moest afstaan, genoot hij in ieder geval volop van zijn dag in de leiderstrui. 'Het was heel speciaal, onbeschrijfelijk. Ik heb van mijn dag genoten.' Gee lijkt in de vorm van zijn leven, en dat kan te maken met een voor hem nieuwe voorbereiding. 'Voor deze koers heb ik mijn eerste hoogtestage gedaan', doet hij een opvallende uitspraak. Het heeft veel geholpen, ik ben heel tevreden met het niveau wat ik dit jaar haal.' Gee staat na de tijdrit vierde in het klassement op 1.11 minuut van Remco Evenepoel.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news