'Dit is een speciale': Il Fenomeno Van der Poel dolgelukkig na zege in Milaan-Sanremo Wielrennen
Wielrennen

'Dit is een speciale': Il Fenomeno Van der Poel dolgelukkig na zege in Milaan-Sanremo

'Dit is een speciale': Il Fenomeno Van der Poel dolgelukkig na zege in Milaan-Sanremo

Il Fenomeno: zo zal Mathieu van der Poel de komende weken te boek staan in Italië en ver daarbuiten. De Nederlander won zaterdag op machtige wijze Milaan-Sanremo met een verschroeiende versnelling op de Poggio en een dito afdaling.

'Dit ging zoals gepland. Ik kon geen beter scenario bedenken', trapte hij af in het flashinterviw. 'Het was tegenwind op de Cipressa, maar ik voelde mijzelf heel fris. Dat vertelde ik mijn ploeggenoten ook. Iedereen wist dat ik deze race heel graag wilde winnen. Ik ben heel blij dat ik erin geslaagd ben en dan met name de manier waarop. Dat is er één om te herinneren', vertelde Van der Poel. .

'Ik wist dat ik op de Poggio aan wilde vallen, waar ik een klein gaatje sloeg', aldus Van der Poel, die zeer content was. 'Dit was één van de koersen die ik heel graag wilde winnen, en de manier waarop overtreft mijn verwachtingen. Hier ben ik heel blij mee. Ik voelde dat ik nog een aanval in de benen had en die probeerde ik perfect te timen. Dat leverde een klein verschil op.'

Van der Poel noemt winnen Milaan-Sanremo speciaal

'Dit is een speciale', geeft hij nogmaals aan. 'Het is een Monument, een koers die iedereen wil winnen. Ik focuste mijzelf hier al heel lang op. Tirreno-Adriatico was niet zo goed, maar ik had die wedstrijddagen nodig', aldus Van der Poel, die zichzelf heel goed voelt. 'Dit was mijn beste niveau, denk ik.'

'Ik nam niet al te veel risico's in de afdaling', gaf hij later nog aan. 'Ik voelde mij heel goed, dus dat was ook niet nodig. Het was een risico om aan te vallen, maar toen ik alleen beneden kwam, voelde ik dat ik de benen had om alleen naar de finishlijn te gaan', aldus de Nederlander na afloop van La Primavera.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws