Dopingarts Fuentes doet boekje open: 'Ken niemand die niet vals speelde' Wielrennen
Wielrennen

Dopingarts Fuentes doet boekje open: 'Ken niemand die niet vals speelde'

Dopingarts Fuentes doet boekje open: 'Ken niemand die niet vals speelde'

Eufemiano Fuentes, bekend als spil binnen de dopingzaak Operación Puerto, gaat in een televisie-interview enkele zaken uit zijn geruchtmakende zaken bespreken. In de trailer geeft de arts toe vals te hebben gespeeld.

Fuentes verschijnt maar zelden in de media, wat het interview met Lo de Évole een unicum maakt. Hoewel de inhoud van de uitzending nog grotendeels onbekend is, werden in de teaser al enkele fragmenten getoond. Daarin wordt hij gevraagd of hij vals heeft gespeeld, waarop hij bevestigend antwoordt: 'Maar ik ken niemand die dat niet deed.'

De arts, in het verleden werkzaam bij diverse wielerploegen, denkt dat sommige personen zenuwachtig kunnen zijn over wat hij te vertellen heeft. Onder meer zijn rol bij het toedienen van testosteron en EPO zal worden besproken, alsmede bloedtransfusies op hotelkamers.

Operación Puerto was een roemruchte dopingzaak, waarbij niet alleen wielrenners betrokken waren. Ook tennissers werden in verband gebracht met Fuentes. Onder meer oud-coureurs Ivan Basso en Michele Scarponi bekenden hun banden met de arts. Ook Alejandro Valverde werd geschorst voor betrokkenheid, maar hij is nooit betrapt op een positieve test.

Het interview met Fuentes is zondagavond 28 maart te zien op de Spaanse televisiezender La Sexta. De uitzending start om 21.25 uur.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws