Gilbert na mislopen vijfde Monument: 'Was niet hersteld van Parijs-Nice' Wielrennen
Wielrennen

Gilbert na mislopen vijfde Monument: 'Was niet hersteld van Parijs-Nice'

Gilbert na mislopen vijfde Monument: 'Was niet hersteld van Parijs-Nice'

Philippe Gilbert had zijn zinnen gezet op het winnen van een vijfde Monument, maar de Belgische wielrenner kwam er niet aan te pas in de laatste editie van Milaan-Sanremo. Hij stelt dat hij nog niet voldoende hersteld was van Parijs-Nice.

In de eerste reactie na afloop van La Primavera liet Gilbert reeds weten niet blij te zijn met zijn prestatie in de Italiaanse voorjaarswedstrijd. Op sociale media komt hij enkele dagen later nog terug op het voorval, daar hij graag wilde weten waarom hij niet het gewenste resultaat had behaald. 'We hebben mijn data geanalyseerd en zijn tot de conclusie gekomen dat ik gewoon nog niet hersteld was van Parijs-Nice', zo stelt hij. Die wedstrijd eindigde zes dagen daarvoor.

Dat een deelname aan Parijs-Nice niet per definitie nadelig zou hoeven te zijn voor de prestatie in Milaan-Sanremo bewees Jasper Stuyven, de uiteindelijke winnaar van de race. Hij maakte net als Michael Matthews (6e), Søren Kragh Andersen (9e) en Anthony Turgis (10e) zijn opwachting in de Franse rittenkoers. Bijna alle overige renners uit de top tien kwamen uit Tirreno-Adriatico, met uitzondering van Sonny Colbrelli. De Italiaan reed beide wedstrijden niet.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws