Dowsett legt strategie voor werelduurrecord uit: 'Ga op schema van Campenaerts rijden' Wielrennen
Wielrennen

Dowsett legt strategie voor werelduurrecord uit: 'Ga op schema van Campenaerts rijden'

Dowsett legt strategie voor werelduurrecord uit: 'Ga op schema van Campenaerts rijden'

Alex Dowsett gaat op 3 november een poging ondernemen om het werelduurrecord van Victor Campenaerts te verbreken. De Brit verklaarde aan Cyclingnews hoe hij dit wil gaan doen in Mexico, waar ook Campenaerts het record brak.

'Ik heb niet echt een afstand in gedachten, ik weet alleen dat ik het record wil breken', stelt Dowsett zonder blikken of blozen. 'Ik ga op het schema van Campenaerts rijden, of in ieder geval het schema waarop ik het werelduurrecord kan breken. Ik weet dat ik als ik een goed tempo heb met nog twintig minuten te gaan, dat ik nog eens op kan schakelen.'

Dat moet dus de tactiek zijn om het werelduurrecord, dat nu op 55.089 staat, te breken. Mogelijk is dit de laatste kans voor Dowsett om het te realiseren, daar Filippo Ganna recent aangaf ook wel geïnteresseerd te zijn in een poging. De Italiaan staat te boek als de beste tijdrijder ter wereld.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws