🎥 Drama op Carrefour de l'Arbre! Philipsen en Van der Poel kegelen Degenkolb omver, Van Aert rijdt lek Wielrennen
Wielrennen

🎥 Drama op Carrefour de l'Arbre! Philipsen en Van der Poel kegelen Degenkolb omver, Van Aert rijdt lek

🎥 Drama op Carrefour de l'Arbre! Philipsen en Van der Poel kegelen Degenkolb omver, Van Aert rijdt lek

Al zo vaak is Carrefour de l'Arbre beslissend geweest in Parijs-Roubaix en zondag was dat niet anders. Na een geweldige finale met zeven mannen was de vijf sterren-strook keihard, met een valpartij voor John Degenkolb en een lekke band voor Wout van Aert als belangrijkste momenten.

Degenkolb omver gereden door Philipsen en Van der Poel

De zeven sterksten uit koers, minus pechvogel Christophe Laporte met meermaals materiaalpech. Mathieu van der Poel had al meermaals aangevallen, maar hij kreeg Van Aert niet los. Het moest gebeuren op Carrefour de l'Arbre en zo geschiedde. Van der Poel kwam van achteruit de groep, zette aan, maar werd in de bocht ietwat tegengehouden door ploeggenoot Jasper Philipsen.

Van der Poel zette door, pakte het rechte stuk, wilde erlangs, totdat Philipsen ineens een manouvre naar rechts maakte. De weg hield op, Van der Poel moest mee naar rechts en daar reed de arme Degenkolb. De Duitser reed voor het eerst in jaren weer eens finale, maar werd omver gekegeld in de berm door de twee van Alpecin.

Van Aert rijdt lek in volle finale, Van der Poel solo

Van Aert zat plots alleen vooraan na de crash en de Belg trok vol door. Van der Poel was goed weggekomen en snelde rap naar z'n rivaal toe. Hij nam de kop en toen was het plots Van Aert die in z'n communicatie sprak. Waarom? Lek! De achterband liep langzaam leeg, waardoor Van der Poel nog voor het einde van de strook kon wegrijden. Van Aert moest wisselen en verloor de winst daarmee.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news