Drama voor Koen de Kort: drie vingers geamputeerd na ongeluk met voertuig Wielrennen
Wielrennen

Drama voor Koen de Kort: drie vingers geamputeerd na ongeluk met voertuig

Drama voor Koen de Kort: drie vingers geamputeerd na ongeluk met voertuig

Bij Koen de Kort zijn na een ongeluk drie vingers van zijn rechterhand geamputeerd. Dat meldt zijn ploeg Trek-Segafredo in een persbericht. Het ongeluk gebeurde toen de Nederlander een voertuig op onverharde wegen bestuurde. Wat er precies misging, is vooralsnog onduidelijk.

Volgens Trek vond het ongeluk van De Kort plaats in de Pyreneeën. Hij liep daarbij ernstige schade op aan zijn rechterhand. De Nederland werd vervolgens met spoed door een helikopter overgebracht naar het ziekenhuis in Parc Tauli in Sabadell, in de regio Barcelona. Door de artsen werd besloten om meteen te opereren. Ondanks de operatie, die meer dan drie uren duurde, moesten drie vingers van De Kort zijn rechterhand worden geamputeerd. Het gaat volgens de ploeg om zijn derde, vierde en vijfde vinger.

Ploegdokter Manuel Rodrìguez Alonso: ‘Dr. Jorge Serrano, die hem opereerde en aan wie we dank verschuldigd zijn voor zijn werk, vertelde me dat volgens zijn eerste bevindingen de functionaliteit van de hand dankzij de duim en wijsvinger behouden zal blijven. Hoewel de wijsvinger ook aanzienlijke schade opliep, is deze dankzij de inspanningen van de artsen gered van amputatie.’

De ploegarts van Trek-Segafredo heeft zowel voor als na de operatie met De Kort gesproken en meldt dat het met de renner naar omstandigheden goed gaat.

Heb jij de app van In de Leiderstrui al!? Download 'm nu via Android of IOS en blijf nog beter en sneller op de hoogte van de laatste wielernieuwtjes, interviews, opinie en achtergronden!

2 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws