Driemaal is scheepsrecht voor Philipsen in Turkije, wordt tevens leider in klassement Wielrennen
Wielrennen

Driemaal is scheepsrecht voor Philipsen in Turkije, wordt tevens leider in klassement

Driemaal is scheepsrecht voor Philipsen in Turkije, wordt tevens leider in klassement

De derde etappe in de Ronde van Turkije is een prooi geworden voor Jasper Philipsen. De renner van Alpecin-Fenix was de snelste in de massasprint. Na zijn tweede plaatsen van de eerste etappes is hij daarmee ook direct de nieuwe leider in het klassement.

De derde etappe van de Ronde van Turkije ging verder zonder Nacer Bouhanni. De sprinter van Arkea Samsic kon na het opvallende moment met de overstekende man niet meer van start gaan in de rit naar Izmir. Wie wel van de partij waren, waren Peio Goikoetxea (Euskatel-Euskadi) en Noah Granigan (Wildlife Generation). Zij waren net als in de vorige etappe onderdeel van de vroege vlucht. Ze kregen gezelschap van Umberto Poli (Novo Nordisk), Léo Bouvier (Bike Aid) en Scott McGill (Wildlife Generation).

De koplopers kregen niet veel meer dan twee minuten voorsprong van het peloton, waardoor het al vroeg in de sterren geschreven stond dat we een massasprint te zien zouden krijgen. Met nog iets meer dan tien kilometer te gaan werden de laatste overblijvers uit de kopgroep, McGill en Bouvier, ingerekend door de grote meute. Vervolgens probeerde Ahmet Örken nog wel om met een late aanval het peloton te verschalken, maar in zijn eentje was hij nooit opgewassen tegen de sprintersploegen.

Massasprint onontkomelijk

Net als een dag eerder werd de finale van de rittenkoers niet bespaard van valpartijen. Verschillende renners kwamen nog voor een haarspeldbocht op twee kilometer van de finish tegen de grond. Na die bocht kwamen de mannen van Kaden Groves knap op kop van het peloton, terwijl ook Team DSM nog volop meestreed. Lotto Soudal en Alpecin-Fenix zaten allebei wat verder gepositioneerd.

Groves ging vanuit de vierde positie in het peloton aan en nam de leiding in het peloton. Philipsen moest op zijn beurt van een stuk verder komen. Met de snelle finish in de straten van Izmir had hij echter voldoende snelheid om de Australiër te remonteren. Hij haalde hem op de finishlijn in, waarmee hij de winnaar van een dag eerder naar de tweede plek verwees. Op plek drie eindigde verrassend Miguel Angel Fernandez van het bescheiden Global 6 Cycling.

Uitslag etappe 3 Ronde van Turkije 2022

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws