Concurrentie opgepast: Ganna simuleert kasseien Roubaix met intervallen aan 60 km/u Wielrennen
Wielrennen

Concurrentie opgepast: Ganna simuleert kasseien Roubaix met intervallen aan 60 km/u

Concurrentie opgepast: Ganna simuleert kasseien Roubaix met intervallen aan 60 km/u

De concurrentie is gewaarschuwd: Filippo Ganna hoopt aankomende zondag de kasseien van Parijs-Roubaix onveilig te maken. Daarvoor gebruikt hij een tamelijk bijzondere voorbereiding. De Italiaan schudt de boel lekker los op de wielerbaan.

Hoewel de Hel van het Noorden finisht op de velodroom van Roubaix, is dat natuurlijk niet de reden dat Ganna kiest voor de baan als voorbereiding op de race. Op de baan van Montichiari simuleert hij hoe het is om vol gas te gaan op zo'n vier à vijf kasseistroken. Dat doet hij door twee sessies van twintig minuten per keer in te lassen, zo is te lezen in La Gazzetta dello Sport.

Het werkt als volgt: Ganna rijdt achter de derny aan, waarna zijn snelheid opgebouwd wordt tot meer dan 60 kilometer per uur. Hij trapt op dat moment zo'n 800 tot 1000 watt weg, voor ongeveer twee minuten. Dat is qua tijdsduur ongeveer vergelijkbaar met die van een kasseistrook in Noord-Frankrijk. Vervolgens mag de Italiaan vijf kilometer achter de derny herstellen om vervolgens nog een keer volle bak te gaan.

Later in de week zal Ganna dan naar Frankrijk vertrekken om daar ongetwijfeld ook nog de kasseien zelf te verkennen. Het wordt voor de hardrijder van INEOS Grenadiers de eerste grote klassieker sinds Milaan-Sanremo, nadat hij eerder enkele wedstrijden had moeten laten schieten door ziekte. In de Circuit Cycliste Sarthe, die hij als vervanging reed, haalde hij de finish niet.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws