Droom Sagan komt uit na winnen paarse trui, Bouchard volgt Fignon op met bergtrui Wielrennen
Wielrennen

Droom Sagan komt uit na winnen paarse trui, Bouchard volgt Fignon op met bergtrui

Droom Sagan komt uit na winnen paarse trui, Bouchard volgt Fignon op met bergtrui

Peter Sagan bracht zondag de paarse puntentrui naar Milaan. De sprinter van BORA-hansgrohe deed wat hij eigenlijk altijd doet, en dat is simpelweg in iedere etappe punten sprokkelen. In de tiende etappe won hij en daarmee eindigde hij bovenaan. Geoffrey Bouchard van AG2R Citroën Team pakte de bergtrui.

Sagan was in zijn carrière al zeven keer winnaar van de groene puntentrui in de Tour de France, maar het paars in de Giro won hij nog nooit. Het is dan ook een fijne opsteker voor de Slowaak. 'Ik ben blij en trots dat ik op het podium sta in Milaan. Het was al enkele jaren een droom van mij en ik ben blij dat die nu uitkomt', aldus Sagan, die natuurlijk de organisatoren, de fans en zijn ploegmaats bedankt voor een mooie Giro.

Bouchard pakte in 2019 de bergtrui in de Vuelta a España en was daarom een naam om rekening mee te houden in deze Giro. Na drie weken non-stop aanvallen en punten sprokkelen, bewees Bouchard zijn status. Zijn ploeg AG2R meldt op Twitter trots dat Bouchard de eerste Fransman is sinds Laurent Fignon in 1984 die de bergtrui wint in de Giro.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws