Droomdebuut voor nieuwe wolf Paul Magnier, die stunt met sprintzege in Trofeo Ses Salines Wielrennen
Wielrennen

Droomdebuut voor nieuwe wolf Paul Magnier, die stunt met sprintzege in Trofeo Ses Salines

Droomdebuut voor nieuwe wolf Paul Magnier, die stunt met sprintzege in Trofeo Ses Salines

Paul Magnier heeft verrassend de Trofeo Ses Salines gewonnen. Na de knappe zege van Simon Carr in de Trofeo Calvia op woensdag, was het donderdag sprinten geblazen in de tweede wedstrijd van de Mallorca Challenge deze week. Magnier klopte Alberto Dainese. Marijn van den Berg werd namens EF vierde.

Ethan Craine, Edgar Curto, Riccardo Lucca en Victor Vercouillie vormden met z'n vieren de vroege vlucht van de dag. De vier kregen een maximale voorsprong van een kleine zes minuten, maar toen Uno-X en Tudor met z'n tweeën begonnen te controleren in het peloton, ging die voorsprong snel door de helft. Niet zo gek, aan een gemiddelde van 45 kilometer per uur. Met nog twee minuten voorgift begon de kopgroep aan de tweede van in totaal drie gecategoriseerde klimmetjes van de dag, met nog zestig voor de wielen.

Iedereen wist waar het op uit ging lopen, helemaal toen Arkea-B&B Hotels de mannen op kop zette en Uno-X zo te hulp schoot. Reden genoeg om vooraan all-in te gaan, voor een beetje extra televisie-tijd. Vercouillie en Lucca bleken de sterksten, waarvan Vercouillie als laatste overbleef. De 21-jarige Belg hield het peloton - met ook Intermarché - Wanty nu in de achtervolging - lange tijd nog knap af.

Pas in de laatste tien kilometer was de laatste vluchter eraan voor de moeite en kon het peloton gaan organiseren voor een onvermijdelijke sprint. Soudal-Quick Step, EF, Intermarché... Ze waren allemaal op de voorposten te vinden richting de laatste kilometers. Quick Step bleek daarbij het meest dominant, met Magnier die bij zijn debuut voor The Wolfpack meteen toesloeg. Na een lekkere lead-out van mede-debutant Luke Lamperti bleef hij Alberto Dainese van Tudor overtuigend voor.

Uitslag Trofeo Ses Salines - Felantix 2024

Results powered by FirstCycling.com

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws