dsm-firmenich PostNL kiest voor uitgekiende aanpak in Openingsweekend: 'specialisten' enkel in Kuurne te zien Wielrennen
Wielrennen

dsm-firmenich PostNL kiest voor uitgekiende aanpak in Openingsweekend: 'specialisten' enkel in Kuurne te zien

dsm-firmenich PostNL kiest voor uitgekiende aanpak in Openingsweekend: 'specialisten' enkel in Kuurne te zien

dsm-firmenich PostNL heeft na Soudal Quick-Step als tweede ploeg de formatie voor het Belgische Openingsweekend rond. De Nederlandse ploeg voert op zondag (Kuurne-Brussel-Kuurne) vier wissels door ten opzichte van Omloop Het Nieuwsblad op zaterdag. Coach Pim Ligthart legt uit waarom.

Kopmannen John Degenkolb en Nils Eekhoff skippen Omloop Het Nieuwsblad. 'Kuurne - Brussel - Kuurne wordt de opening van het klassiekerseizoen voor onze specialisten John en Nils. We zien hier een mooie kans voor hen en we hopen wat voordeel te halen uit het feit dat dit hun eerste wedstrijddag van het weekend is, waardoor ze fris aan de start verschijnen', aldus voormalig Nederlands kampioen wielrennen Ligthart.

'Met het team dat we hier hebben, zullen we ze zo goed mogelijk door het zware middenstuk van de wedstrijd loodsen. Wanneer we dat goed doen, geloven we dat zij hun kaarten kunnen uitspelen in de finale', aldus de Nederlandse coach. Onder meer Bram Welten moet daarvoor zorgen, net als Frank van den Broek, Pavel Bittner, Sean Flynn en Niklas Märkl. Die laatste vier dubbelen wel.

Zonder Degenkolb en Eekhoff start men uiteraard met andere doelen in de Omloop. 'De Belgische seizoensopener is altijd een wedstrijd om naar uit te kijken bij de start van onze klassiekercampagne. Dit is altijd een uitdagende wedstrijd, en deze editie starten we met een jong en ambitieus team waarmee we elke kans aangrijpen om vooraan mee te doen. Dit betekent dat we een oogje houden op de ontsnapping of een andere gevaarlijke zet, die ons kan helpen om in de mix te zitten als de actie begint. Met een aanvallende mindset en goed teamwork heb ik er alle vertrouwen in dat we zichtbaar zullen zijn in de race.'

Selectie dsm-firmenich PostNL Omloop Het Nieuwsblad 2024

Pavel Bittner
Frank van den Broek
Patrick Eddy
Sean Flynn
Emils Liepins
Niklas Märkl
Tim Naberman

Selectie dsm-firmenich PostNL Kuurne-Brussel-Kuurne 2024

Pavel Bittner
​Frank van den Broek
John Degenkolb
Nils Eekhoff
Sean Flynn
Niklas Märkl
Bram Welten

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws