Frank van den Broek

Dit is de pagina over Frank van den Broek. De Nederlander rijdt vanaf 2024 voor het eerst in de WorldTour bij Team DSM-firmenich PostNL. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over Van den Broek en houdt tevens zijn biografie bij.

Tijdens NK showt Van den Broek zijn klasse

Frank van den Broek stond in de jeugd categorieën al te boek als een hardrijder. Dat kwam er echter pas later uit: in zijn laatste jaar als beloften begon de Zuid-Hollander met het winnen van nationale klassiekers. Ook schreef hij de Ronde van Namen op zijn palmares. Meerdere continentale ploegen kregen interesse in de coureur uit Voorhout, die in 2023 zou uitkomen voor ABLOC Continental Team.

Bij die continentale formatie brak Van den Broek pas echt door. Nadat de wattage bazooka een etappe en het eindklassement van de Franse etappekoers Ronde de l'Oise op zijn naam schreef, kleurde hij de finale van het Nederlands kampioenschap. Dylan van Baarle (Jumbo-Visma) won in Sittard de koers, maar moest in diepe finale eerste nog Van den Broek terughalen. Dat NK zou uiteindelijk net een paar kilometer te lang blijken voor Van den Broek, die wel een keurige achtste stek kon noteren. Bij het NK tijdrijden klokte de voormalig student informatica de zesde tijd, een kleine minuut achter winnaar Jos van Emden (Jumbo-Visma).

Niet lang na dat NK veroverde Van den Broek zijn eerste profzege. In de Chinese rittenkoers Tour of Qinghai Lake won hij solo de vierde etappe. Intussen had Team DSM-Firmenich zich gemeld, die de destijds 22-jarige coureur een contract bij de opleidingsploeg aanbood. Van den Broek tekende vervolgens dat contract, maar zou enkele maanden later een nieuw contract tekenen bij die ploeg, maar dan bij de hoofdmacht. Na de vijfde en laatste etappe in de Tour Alsace en dienend werk te hebben verricht in andere koersen, zag Team DSM-Firmenich genoeg en hevelde de renner voor drie jaar over naar de WorldTour-formatie. 

Frank van den Broek Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties