Duitse OM start vooronderzoek naar Jumbo-Visma-renner Hessmann, huiszoeking al achter de rug Wielrennen
Wielrennen

Duitse OM start vooronderzoek naar Jumbo-Visma-renner Hessmann, huiszoeking al achter de rug

Duitse OM start vooronderzoek naar Jumbo-Visma-renner Hessmann, huiszoeking al achter de rug

Het Duitse Openbaar Ministerie is een onderzoek gestart naar Jumbo-Visma-renner Michel Hessmann, die recent positief testte op een plaspil. Er heeft inmiddels al een huiszoeking plaatsgevonden bij de 22-jarige coureur, zo bevestigt de instantie aan de NOS.

'Het vooronderzoek richt zich uitsluitend op de genoemde persoon (Hessman dus, red) en niet op anderen', citeren we het Duitse OM bij de NOS. 'Of dit tot een strafvervolging zal leiden, is nu nog open en hangt af van de onderzoeksresultaten. De verdachte zal gehoord worden voordat een finaal oordeel volgt. Het is aan hem om zijn onschuld aan te tonen.'

Hessmann testte op 14 juni positief op een plaspil. 'We wachten de resultaten van nader onderzoek af. Michel is tot nader order geschorst door het team', meldde Jumbo-Visma toen het op 16 augustus hoorde van de positieve test. Op diezelfde dag vond de huiszoeking bij Hessmann plaats. Tijdens die actie troffen officieren van de staatspolitie Baden-Württemberg geen dopingmiddelen aan. Wel werden zogenoemde gegevensdragers in beslag genomen die momenteel nader worden bekeken, meldt de NOS.

Jumbo-Visma werd door Hessmann zelf op de hoogte gebracht

Jumbo-Visma heeft via een woordvoerder ook al gereageerd bij de NOS. 'Op 16 augustus belde Hessmann ons op nadat de politie zijn huis was binnengevallen. Kort daarna hebben we wat we weten over de kwestie op X geplaatst. We weten op dit moment niet meer dan toen en wachten de uitkomsten af. Noch de Duitse justitie noch de Duitse dopingautoriteit heeft zich bij ons gemeld voor informatie of vragen', aldus de Nederlandse ploeg.

Sportief manager Merijn Zeeman reageerde enkele dagen geleden op het geval-Hessmann. 'Het was een grote schok toen ik van de positieve test hoorde. Een bericht waarvan wij als ploeg en ik als coach hadden gehoopt dat we dat nooit zouden krijgen. We willen juist een voorbeeldrol vervullen als het gaat om antidopingbeleid. We zijn er volop mee bezig, dat moge duidelijk zijn. Daarbij is de mens Michel voor ons net zo belangrijk. Als mens verdient hij onze steun. Vergis je niet, dit gaat om een 22-jarige atleet, zijn hele wereld is compleet ingestort.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws