Dumoulin vol lof over Roglic: 'Zijn woorden helpen me voor de rest van mijn loopbaan' Wielrennen
Wielrennen

Dumoulin vol lof over Roglic: 'Zijn woorden helpen me voor de rest van mijn loopbaan'

Dumoulin vol lof over Roglic: 'Zijn woorden helpen me voor de rest van mijn loopbaan'

Tom Dumoulin is in een uitgebreid interview met L'Equipe dieper ingegaan op zijn relatie met collega Primoz Roglic. 'Als je met hem praat luistert hij echt. Ik heb nog nooit iemand zien veroordelen', klinkt het uit de mond van de Limburger.

'Primoz zegt wat hij voelt en vertelt altijd over zijn ervaring', zegt Dumoulin tegen de Franse sportkrant. 'Wat hij me heeft gezegd gaat me de rest van mijn loopbaan helpen, ik zie het nu meer als een avontuur: een verhaal dat ik schrijf voor mezelf. Iets waar ik gelukkig mee ben dat ik het meemaak en waarin ik het goede en slechte moet accepteren.'

'Ik heb een groot gedeelte van het 2020-seizoen mentaal en fysiek moe doorgemaakt', vervolgt Dumoulin. 'Ik herstelde niet meer en was aan het begin van het seizoen al doodop. Ik kon er niet doorheen komen en moest de beslissing nemen om te stoppen om anders te gaan functioneren.' Uiteindelijk keerde de coureur van Jumbo-Visma na enkele maanden terug in de Ronde van Zwitserland.

Dumoulin: 'Roglic is een voorbeeld voor mij'

Die ommekeer kwam bij de Olympische Spelen, het eerste doel dat Dumoulin stelde na zijn tijdelijke pauze. Daar behaalde de Limburger zilver op de tijdrit, achter ploeggenoot Roglic. 'Als ik iemand moest kiezen om voor me te eindigen, dan was het Primoz geweest. Hij is een voorbeeld voor mij', geeft Dumoulin aan.

Komend jaar zal hij opnieuw voor een klassement in een grote ronde gaan, maar ook in gesprek met L'Equipe geeft hij nog geen precieze details prijs. 'Het enige dat zeker is, is dat ik voor een klassement zal gaan in bepaalde wedstrijden', houdt Dumoulin de deur naar zowel de Giro, Tour als Vuelta open.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws