Dusan Rajovic houdt concurrentie overtuigend af in tweede etappe Tour of Antalya Wielrennen
Wielrennen

Dusan Rajovic houdt concurrentie overtuigend af in tweede etappe Tour of Antalya

Dusan Rajovic houdt concurrentie overtuigend af in tweede etappe Tour of Antalya

Dusan Rajovic heeft de tweede etappe in de Tour of Antalya gewonnen. De 24-jarige Serviër van Team Corratec verraste de favorieten in de massasprint met een indrukwekkende spurt.

Een etappe van 180 kilometer, met een hele golf aan opgaves. Zo raakte Alpecin-Fenix al de zieke Jay Vine kwijt in etappe 1 en daar kwamen Edward Anderson en Lionel Taminiaux voor de Belgische ploeg bij. Ook waren er renners niet meer bij, die in de eerste etappe hard vielen in de finale.

Daniel Turek (Team Felbermayr - Simplon Wels), Jacob Scott (WiV SunGod) en Vasili Bialiauski (Minsk Cycling Club) waren de drie mannen die in de kopgroep van de dag belandden. Zij reden samen, tot aan de eerste klim van de dag. Op de Climb Prime viel de kopgroep uiteen, Scott en Turek bleven met z'n tweeën over. Het peloton kwam op de top op twee minuten achterstand door.

Lange optocht naar een massasprint

Van die voorsprong bleef na de eerste klim weinig over. In het peloton zat de gang erin, waardoor al op 75 kilometer van de streep Tulek als laatste vroege vluchter werd ingerekend. Werd er dan nog eens aangevallen? Nee. Er was in de openingsfase hard gekoerst, dus bleek het peloton richting de finale bijeen.

Zo hadden we de situatie dat Gazprom-Rusvelo van klassementsleider Matteo Malucelli het tempo bepaalde, met ook een mannetje van Bingoal Pauwels Sauzen en de trein van Uno-X Pro Cycling in het wiel. Richting de laatste kilometers - andermaal in Antalya - nam Uno-X het heft in handen, maar was er genoeg ruimte voor meerdere sprinttreinen op hun plek in te nemen. In de laatste rechte lijn was het kijken naar de favorieten, maar was het verrassend Rajovic die toesloeg.

Uitslag etappe 2 Tour of Antalya 2022

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws