'Eerst lopen, dan op de rollers fietsen en dan...'; Visma | Lease a Bike over plan de campagne Vingegaard Wielrennen
Wielrennen

'Eerst lopen, dan op de rollers fietsen en dan...'; Visma | Lease a Bike over plan de campagne Vingegaard

'Eerst lopen, dan op de rollers fietsen en dan...'; Visma | Lease a Bike over plan de campagne Vingegaard

Jonas Vingegaard mocht afgelopen dinsdag dan eindelijk het Baskische ziekenhuis waar hij meer dan anderhalve week in verbleef verlaten, maar er rest hem nog een lange weg richting topvorm of überhaupt fitheid. Ploegleider Frans Maassen sprak erover met het Deense TV2, waar ze natuurlijk zeer benieuwd zijn naar de precieze toestand en toekomstplannen van hun Tourwinnaar.

Na de zware crash van de kopman in het Baskenland deed de ploeg er uiteraard alles aan om de privacy van de werknemer - want dat is Vingegaard in wezen ook - te bewaken. 'Het moet heel moeilijk voor Jonas zijn geweest om zo lang in het ziekenhuis te liggen, dus we zijn blij dat hij inmiddels ontslagen is. Zijn doorboorde long was het grootste probleem en er was ook bloed in gekomen, maar ik ben geen specialist. Verder had hij zijn sleutelbeen, enkele ribben en een vinger gebroken, maar het grootste probleem was de long', zegt Maassen.

Vingegaard zal zich de komende twee weken volledig richten op zijn herstel, alvorens ploeg en renner meer weten over het verdere verloop van het revalidatieproces. 'Jonas zal eerst moeten lopen, dan kan hij op de rollen rijden en dan zal hij tenslotte op de weg fietsen. Dat is de procedure, maar over het hoe en wanneer valt nu nog niet veel te zeggen. Het belangrijkste is dat hij goed kan herstellen en dan pas maken we nieuwe plannen.'

Maassen moet in herhaling vallen: 'Het is moeilijk te voorspellen, over 2 weken weten we meer'

Maassen denkt dat Vingegaard de Tour alleen zal rijden als hij topfit is en dus niet 'om voor een plek in de top tien te gaan', zoals hij het omschreef. 'Maar zoals ik al zei: het is nu moeilijk te voorspellen, want hij heeft een heel zware val meegemaakt. Ik weet dat Jonas een unieke kerel is die snel kán herstellen, maar ik ben geen arts en het is nog veel te vroeg om dergelijke beslissingen te nemen. Over twee weken weten we iets meer', besluit de ploegleider bij TV2.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news