'Geconfronteerd met succes, maar ook dieptepunten en twijfels'; vanaf deze datum lees je biografie Tom Dumoulin Wielrennen
Wielrennen

'Geconfronteerd met succes, maar ook dieptepunten en twijfels'; vanaf deze datum lees je biografie Tom Dumoulin

'Geconfronteerd met succes, maar ook dieptepunten en twijfels'; vanaf deze datum lees je biografie Tom Dumoulin

Wie deze zomer op vakantie (of in eigen tuin) een goed boek nodig heeft, kan overwegen om de autobiografie van Tom Dumoulin aan te schaffen. De Nederlander, die zijn fiets alweer bijna twee jaar geleden definitief aan de wilgen hing, maakte donderdag bekend dat zijn door Nando Boers geschreven boek, waarvoor hij de plaatsen waar hij zijn meest memorabele successen behaalde bezocht, vanaf 4 juni overal verkrijgbaar is.

'Samen met journalist Nando Boers reisde ik een jaar na mijn afscheid van het profwielrennen in 2022 langs plekken die voor mijn carrière belangrijk zijn geweest – onder andere naar Bergen (Noorwegen), Arcalís (Andorra) en Monza (Italië)', laat Dumoulin in een bericht weten op Instagram. 'Tijdens die roadtrip haalden we herinneringen op aan mijn successen, maar werd ik ook geconfronteerd met nederlagen, dieptepunten en twijfels over mijn leven als topsporter.'

'Gaandeweg probeerden we antwoord te vinden op de vraag wat de sport al die jaren eigenlijk voor me betekend heeft, en waarom ik uiteindelijk gestopt ben. Het resultaat is het boek Op gevoel, mijn autobiografie als wielrenner zou je kunnen zeggen', aldus de ex-renner, die tegenwoordig druk bezig is als ambassadeur van verschillende merken en goede doelen en ook dienst doet als analist en commentator bij de NOS. Woensdag deed hij met de Waalse Pijl nog zijn eerste koers als co-commentator namens de publieke omroep.

Dumoulin, die in 2017 de Giro d'Italia won en dat jaar ook wereldkampioen tijdrijden bij de elite werd, stopte medio 2022 als 31-jarige wielrenner in het shirt van Jumbo-Visma, maar boekte zijn grootste successen onder de hoede van Iwan Spekenbrink bij Sunweb, het huidige dsm-firmenich PostNL. Het boek Op Gevoel verschijnt op 4 juni. Je kunt het vanaf nu al bestellen bij je eigen (online) boekhandel of bij Bol.com.

tom dumoulin

Tom Dumoulin maakt via Instagram bekend dat biografie op 4 juni uitkomt

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws