EF-ploegleider Breschel bestempelt nieuwe aanwinst Honoré als één van de leiders voor het voorjaar Wielrennen
Wielrennen

EF-ploegleider Breschel bestempelt nieuwe aanwinst Honoré als één van de leiders voor het voorjaar

EF-ploegleider Breschel bestempelt nieuwe aanwinst Honoré als één van de leiders voor het voorjaar

Voor velen kwam de transfer van de 25-jarige Mikkel Honoré als een verassing. De Deense coureur had bij zijn huidige ploeg Quick-Step Alpha Vinyl nog een contract tot en met 2023, maar besloot om dat laatste jaar niet uit te zitten. Volgend jaar koerst Honoré voor de Amerikaanse formatie EF Education-EasyPost.

Bij zijn nieuwe ploeg komt hij onder meer landgenoot Magnus Cort tegen, als ook ploegleider Matti Breschel. In een interview met feltet.dk vertelt de 38-jarige Breschel dat hij de overstap van Honoré niet zag aankomen: 'Het is ook een verrassing voor mij. Hij had natuurlijk nog een contract.'

Desalniettemin ziet Breschel, die in 2019 zijn laatste jaar als prof beleefde, een belangrijke rol weggelegd voor zijn landgenoot Honoré: 'We geloven dat hij inmiddels volwassen genoeg is om in bepaalde wedstrijden als kopman te fungeren.' Om welke koersen het precies zal gaan, laat Breschel in het midden. Wel bevestigt hij dat vooral de kasseienklassiekers in beeld zijn voor Honoré.

De tekst gaat verder onder de foto.

Honoré en ploeggenoot Josef Cerny wonnen vorig jaar 'samen' de vijfde etappe in de Ronde van het Baskenland.
Honoré en ploeggenoot Josef Cerny wonnen vorig jaar 'samen' de vijfde etappe in de Ronde van het Baskenland.

Het seizoen telde voor Honoré een podiumplaats. In het nationale kampioenschap van zijn land moest hij alleen Alexander Kamp en Mads Pedersen (beiden Trek - Segafredo) voor zich laten gaan. 'Ik was een beetje verrast dat hij zo veel wedstrijden als knecht reed. Waarschijnlijk had hij die koersen ook zelf kunnen winnen', meent Breschel.

In 2021 boekte Honoré, die dit jaar zijn debuut maakte in de Tour de France, zijn eerste profoverwinning. In de Ronde van het Baskenland ging hij, na al ruim 140 kilometer in de aanval te zijn geweest, er met zijn ploeggenoot Josef Cerny van door. Op de streep kwam het koppel samen juichend over de streep.

Transfers EF

EF Education-EasyPost heeft naast Honoré tot nog toe nog vier andere renners aangetrokken. Andrea Piccolo en Jefferson Cepeda komen over van Drone Hopper-Androni Giocattoli, terwijl Richard Carapaz en Andrey Amador van INEOS Grenadiers de overstap maken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws