Operatie is nodig voor talentvolle Van der Hulst na 'tegenvallend' debuutseizoen in de WorldTour Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Operatie is nodig voor talentvolle Van der Hulst na 'tegenvallend' debuutseizoen in de WorldTour

Operatie is nodig voor talentvolle Van der Hulst na 'tegenvallend' debuutseizoen in de WorldTour

Een knik in haar liesslagader heeft ervoor gezorgd dat de 23-jarige Amber van der Hulst niet het seizoen heeft kunnen rijden die zij voor ogen had. Dat schrijft de renster uit Zuid-Holland zelf op haar Instagram-pagina. 'Deze winter word ik hieraan geopereerd', laat ze haar volgers weten.

Van der Hulst staat te boek als een talentvolle renster. Na twee goede seizoenen bij Parkhotel Valkenburg, was afgelopen seizoen haar eerste jaar in de WorldTour bij Liv Racing Xstra. Maar dat seizoen is door haar liesslagader niet naar wens gegaan: 'Ik heb niet de stap kunnen maken die ik hoopte te maken. Hopelijk heeft de operatie het gewenste effect en kan ik in de loop van 2023 doen wat ik graag wil: koersen op het hoogste niveau', sluit de sprintster af.

Naast haar carrière op de weg is Van der Hulst ook op de wielerbaan actief. Voor de Olympische Spelen van Parijs in 2024 is zij een van de rensters die is opgenomen om plaatsing af te dwingen voor de ploegenachtervolging, om zo ook meer startplaatsen te kunnen afdwingen voor de individuele nummers. Op de Europese Spelen van 2019 wist Van der Hulst nog een zilveren medaille te veroveren op het onderdeel koppelkoers, samen met Kirsten Wild.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws