Eiking maakt zich op voor zware bergrit: 'Was nog wat moe van heel de dag slapen' Wielrennen
Wielrennen

Eiking maakt zich op voor zware bergrit: 'Was nog wat moe van heel de dag slapen'

Eiking maakt zich op voor zware bergrit: 'Was nog wat moe van heel de dag slapen'

Odd Christian Eiking heeft maar weer eens een dag in de rode trui overleefd. Dat kan wel eens de laatste zijn voor de 26-jarige Noor van Intermarché-Wanty-Gobert, aangezien er woensdag een pittige bergrit op het programma staat. Toch is hij nog altijd optimistisch gestemd, zo bleek uit het flashinterview.

Eiking rijdt al sinds de tiende etappe in de rode trui en die kwam in de zestiende etappe niet in gevaar. Het was Fabio Jakobsen die zijn derde etappezege kon bijschrijven, waar het voor Eiking de gemakkelijkste dag tot nu toe was. 'Dat was het aan de ene kant wel, maar aan de andere kant ook niet zo na de rustdag. Het ging redelijk oké, maar misschien was ik nog wat moe van heel de dag slapen.' De Noor kwam uiteindelijk als 46e over de meet, samen met het peloton.

Eiking gaat woensdag in de zeventiende etappe van start met een voorsprong van 54 seconden op Guillaume Martin en 1.36 minuut op Primoz Roglic. Het zal een zware kluif worden, want de slotklim is 12,5 kilometer aan 6,9 procent en wordt voorafgegaan door tweemaal de La Collada Llomena (7,6 kilometer aan 9,3 procent). 'Het wordt een hele zware etappe, maar het wordt leuk om te rijden', zo vertelt hij optimistisch na afloop.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws