Eiking op de rustdag: 'Gaat elke dag beter, maar Meintjes is onze grootste kans op top tien' Wielrennen
Wielrennen

Eiking op de rustdag: 'Gaat elke dag beter, maar Meintjes is onze grootste kans op top tien'

Eiking op de rustdag: 'Gaat elke dag beter, maar Meintjes is onze grootste kans op top tien'

Odd Christian Eiking is nog altijd gemotiveerd om zijn rode leiderstrui in de Vuelta zo lang mogelijk vast te houden, maar beseft tegelijkertijd ook dat er een houdbaarheidsdatum kleeft aan zijn verblijf in het tricot. 'De Vuelta is voor mij nu al een groot succes.'

Eiking verraste vriend en vijand met zijn vastberadenheid in de bergen. Hij wist zijn karretje bergop aan te haken bij de beste klimmers ter wereld. 'Ik heb al veel geleerd in mijn periode in het rood, na vijf of zes dagen wen je er bijna zelfs aan. Het gaat tot dusver zelfs dag per dag beter, dus ik denk dat die trui toch wel wat motivatie met zich meebrengt', vertelt Eiking op de tweede rustdag bij een persconferentie aan onder meer In de Leiderstrui.

Toch beseft de Noor dat het vanaf nu elke dag afgelopen kan zijn met zijn droom. 'We zijn niet teleurgesteld als we de trui verliezen de komende dagen. Normaal gesproken gaat de Lagos de Covadonga (aankomst van woensdag, red.) te moeilijk zijn voor mij, maar de Vuelta is toch al een groot succes. Ik hoop dat ik verder kan bouwen op deze prestaties en dat het een soort herstart is van mijn loopbaan', geeft Eiking, die zich na de Ronde van Spanje richt op het EK in Trento en de Italiaanse najaarsklassiekers, aan.

Eiking op de rustdag: 'Gaat elke dag beter, maar Meintjes is onze grootste kans op top tien'

Eiking: 'Meintjes is nog steeds de beste optie voor top tien'

De puncher is trots op zijn team, dat al dagenlang hard werkt om de leiderstrui te behouden en dat op een voortreffelijke manier doet. 'We koersen met een gemotiveerde ploeg en dat geeft ook mij veel voldoening', zegt Eiking. 'We kwamen hier met Louis Meintjes als klassementsman en ik denk dat hij nog steeds de beste optie is om top tien te finishen in het eindklassement. Tuurlijk probeer ik niet al te veel tijd te verliezen, maar mocht dat alsnog gebeuren ben ik niet teleurgesteld.'

Eiking voelt zich op zijn plek bij Intermarché-Wanty-Gobert, zo geeft hij aan. 'Er hangt een heel goede atmosfeer in deze ploeg, we zetten met zijn allen de schouders eronder.' Toch is het nog onduidelijk of Eiking, die na vier jaar bij de ploeg over een aflopend contract beschikt, ook volgend jaar voor de Belgische formatie uitkomt. 'Geen commentaar, daar ga ik niets over zeggen', is zijn korte maar krachtige antwoord op die vraag.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws