Pidcock laat Parijs-Roubaix aan zich voorbijgaan en eindigt wegseizoen met WK Wielrennen
Wielrennen

Pidcock laat Parijs-Roubaix aan zich voorbijgaan en eindigt wegseizoen met WK

Pidcock laat Parijs-Roubaix aan zich voorbijgaan en eindigt wegseizoen met WK

Tom Pidcock zal niet aan de start verschijnen van Parijs-Roubaix, zo vertelt hij tijdens een digitaal persmoment aan onder meer In de Leiderstrui. Het multitalent van INEOS Grenadiers kampt met een kleine knieblessure, waardoor hij besloten heeft om na het WK wielrennen even niet meer te koersen. Ook geeft hij forfait aan de wereldbekercrossen in Amerika.

Pidcock is momenteel bezig aan de Vuelta a España, zijn eerste grote ronde ooit. Over de eerste twee weken is de 22-jarige renner zeker niet ontevreden. 'Het gaat best goed. Ik voel dat ik elke dag sterker word en dat de vorm steeds meer verbetert. Ik voel me beter dan toen ik aan de ronde begon. Het is heel mooi dat ik zaterdag vierde kon worden vanuit de kopgroep. Ik heb nog geen etappe gewonnen, maar dat is een mooie prestatie voor mezelf.'

Na de Vuelta reist Pidcock weer af naar Andorra, om zich voor te gaan bereiden op het wereldkampioenschap wielrennen, dat op 26 september verreden wordt in het Belgische Leuven. 'Misschien trek ik een week van tevoren al naar België, om daar alvast het vlakke op te zoeken', vult hij aan. Het WK is de laatste wedstrijd op de weg voor Pidcock, ondanks dat hij eerder aangaf aan Parijs-Roubaix deel te gaan nemen.

Pidcock neemt rust na WK wegens knieklachten

De Brit zal zich vervolgens op het veldritseizoen gaan richten, maar laat weten niet deel te gaan nemen aan de wereldbekercrossen in Amerika. De reden: een zeurende knieblessure. 'Ik heb er het hele jaar al wat last van, dus zal even niet meer koersen na het WK op de weg. In december keer ik weer terug in koers en hoop ik weer voor honderd procent terug te zijn.' Zijn deelname aan het WK veldrijden, op 31 januari in het Amerikaanse Fayetteville, komt naar eigen zeggen niet in gevaar.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws