Einde seizoen voor Dumoulin: Nederlander breekt pols bij aanrijding tijdens trainingsrit Wielrennen
Wielrennen

Einde seizoen voor Dumoulin: Nederlander breekt pols bij aanrijding tijdens trainingsrit

Einde seizoen voor Dumoulin: Nederlander breekt pols bij aanrijding tijdens trainingsrit

Tom Dumoulin heeft donderdag zijn rechterpols gebroken toen hij werd aangereden tijdens een trainingsrit. De blessure zet een streep door de rest van het seizoen van de Limburgse renner, die juist zo goed in vorm was. Vrijdagochtend wordt Dumoulin geopereerd in Maastricht.

Tijdens een trainingsrit in de Ardennen werd Dumoulin geschept door een afslaande auto, waarna hij via de motorkap op het wegdek belandde. 'Het is vreselijk balen, mijn seizoen is klaar. Dat is heel zuur, want ik kwam er net weer echt goed in. Ook tijdens de training vandaag (donderdag, red.) voelde ik me echt sterk. Ik had veel vertrouwen dat ik nog een hele sterke maand kon rijden', vertelt hij teleurgesteld op de ploegsite van Jumbo-Visma. De 30-jarige renner, die onlangs nog een zilveren medaille behaalde tijdens de olympische tijdrit, was bezig met de verkenning van de Tour de Dumoulin, zijn eigen toertocht.

Dumoulin zou eigenlijk aan de start verschijnen van de wereldkampioenschappen in het Belgische Leuven, die over twee weken op de kalender staan. Vervolgens zou de Nederlander nog wat Italiaanse wedstrijden gaan rijden, waaronder de Ronde van Lombardije. Zijn polsblessure gooit nu echter roet in het eten. 'Ik keek er heel erg naar uit. Dat zijn wedstrijden die me heel goed liggen, maar het zal helaas niet meer voor dit jaar zijn', aldus Dumoulin.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws