Ellingworth keert bij INEOS terug op oude nest: 'McLaren was reden dat ik vertrok' Wielrennen
Wielrennen

Ellingworth keert bij INEOS terug op oude nest: 'McLaren was reden dat ik vertrok'

Ellingworth keert bij INEOS terug op oude nest: 'McLaren was reden dat ik vertrok'

Rod Ellingworth was jarenlang succesvol als coach en prestatietrainer bij Team Sky, maar maakte in 2020 de verrassende overstap naar Bahrain McLaren. Na financiële problemen in het coronajaar, heeft de Engelsman besloten terug te keren naar het oude nest. Die keuze was niet gemakkelijk volgens Ellingworth: 'Maar wel de juiste beslissing.'

De 48-jarige Ellingworth maakte vele successen mee bij de Engelse ploeg, met onder andere de vier Tourzeges van Chris Froome. De 35-jarige Brit verlaat de ploeg juist en gaat naar Israel Start-Up Nation. Voor Ellingworth was de belangrijkste afweging om terug te keren het wegvallen van sponsor McLaren bij zijn oude ploeg. 'McLaren was voor mij de reden om naar de ploeg te gaan. John Allert was de man die me bij het team heeft aangetrokken en ik vond het erg leuk om met John en de McLaren-kant samen te werken. Als McLaren was gebleven, had ik geen reden gehad om weg te gaan', zo vertelt hij aan Cyclingnews.

Volgens de Brit ging het niet alleen om het geld van McLaren, maar ook om de reis die ze aan waren gegaan met het team. 'Toen ik de baan aannam, was het nog niet echt een team. Ik voelde dat we dat steeds meer een team werden en dat er structuur en geloof kwam. Er was een proces gaande en we boekten goede progressie, meer dan ik had verwacht.' Bahrain McLaren verandert in 2021 in Bahrain Victorious en zijn nieuwe werkgever kent voor Ellingworth ook een nieuwe naam. De Britse ploeg is in drie jaar verandert van Team Sky, naar Team INEOS, om sinds 2020 INEOS Grenadiers te heten.

Ellingworth blijft bij INEOS Genadiers aanwezig bij wedstrijden

Bij zijn oude ploeg krijgt Ellingworth de rol van racedirecteur. 'Dat betekent het overzien van alle aspecten en zorgen dat alles goed blijft lopen. Dat allemaal met de visie in het achterhoofd waar de ploeg heen moet. Het is een grote organisatie en daar zijn verschillende mensen nodig om alles aan te sturen om tot prestaties te komen. Ik werk met de coaches en ben aanwezig bij de wedstrijden.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws