Del Toro dolgelukkig én heel moe na fraaie zege in Tour Down Under: 'Ik houd van chaos en besloot vol gas te gaan' Wielrennen
Wielrennen

Del Toro dolgelukkig én heel moe na fraaie zege in Tour Down Under: 'Ik houd van chaos en besloot vol gas te gaan'

Del Toro dolgelukkig én heel moe na fraaie zege in Tour Down Under: 'Ik houd van chaos en besloot vol gas te gaan'

We hebben de afgelopen jaren al heel wat coureurs door de voordeur zien binnenkomen bij de profs en Isaac del Toro van UAE-Team Emirates kan aan dat lijstje toegevoegd worden. De twintigjarige Mexicaan verraste iedereen in de tweede rit van de Tour Down Under. Bij het ingaan van de slotkilometer flitste Del Toro weg van het peloton, waarna hij de achterop komende spurters met enkele meters voor kon blijven. 'No, this is crazy. I don't know, no', waren zowat de enige woorden die hij uit kon brengen in het flashinterview.

Del Toro volledig sprakeloos na zege in Tour Down Under

'Wat het betekent? Ik weet het niet, ik ben heel emotioneel', stelde Del Toro, die vorig seizoen al de Tour de l' Avenir wist te winnen en zo een contract versierde bij UAE-Team Emirates. 'Afgelopen jaar was crazy, maar dit... sorry, ik weet echt niet wat ik moet zeggen. So much...', alvorens hij weer stilviel. Wat later was het fenomenale moment van de twintigjarige Mexicaan wel ingedaald en had hij meer woorden voor zijn zege.

'De laatste kilometer, voelde eerlijk gezegd als vijf kilometer', vertelt de jongeling over zijn eigen race. 'We hadden voor de laatste klim niet de beste positie. Later probeerde ik Plapp en Narvaez te pakken te krijgen.' Alles kwam bij elkaar en toen zag de renner van UAE zijn kans schoon. 'Het werd een beetje chaotisch en daar houd ik van. Het plan was vol te gaan op de laatste heuvel, tot de finish. Ik ben zo moe, maar ook zo, zo blij!'

'Ik droomde van het winnen van de etappe. Deze wedstrijd is groot en ik doe ook maar mijn best. Het team heeft het geweldig gedaan, de sfeer is heel goed. Deze race is nu al een succes voor mij. Alles wat nog komt, is een bonus', aldus een jubelende Del Toro op het teamkanaal. Het supertalent is ook de nieuwe leider in de Tour Down Under. De komende twee dagen wordt er normaliter gesprint om de dagzege, waarna we in het weekeinde twee heuvelritten krijgen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws