'Verschillende schaafwonden en gezwollen kuit' voor Nys, die wel start in Zwitserland Wielrennen
Wielrennen

'Verschillende schaafwonden en gezwollen kuit' voor Nys, die wel start in Zwitserland

'Verschillende schaafwonden en gezwollen kuit' voor Nys, die wel start in Zwitserland

Lidl-Trek heeft goed nieuws naar buiten gebracht over de staat van Thibau Nys en Andrea Bagioli, na hun harde crash in de GP Kanton Aargau. De twee ploegmaats kwamen in volle sprint hard met elkaar in aanraking en gingen daarop onderuit.

Bij de val hebben beide heren 'verschillende schaafwonden' opgelopen, zo stelt Lidl-Trek in een kort statement. 'Het lijkt erop dat er geen andere, serieuze consequenties zijn', volgt er daarna echter ook goed nieuws.

Nys en Bagioli waren niet de enige renners die vielen in de Zwitserse eendagskoers. Michael Matthews kreeg een DNF achter z'n naam en de Australiër toonde na de koers een zorgwekkende foto op z'n Instagram-pagina, vol verband. 'Niet de start die we wilden, maar op naar de Ronde van Zwitserland', klinkt het desondanks positief.

Nys kampt met schaafwonden en gezwollen kuit

In de Belgische krant Het Nieuwsblad kwam er dan weer extra informatie naar buiten omtrent Nys, die kennelijk ook een erg dikke kuit heeft. 'Een samenloop van omstandigheden', legde het toptalent uit hoe de val tot stand kwam. 'Het was vooral mijn eigen fout. Ik ga te laat aan in de sprint en word langs rechts aan mijn stuur aangetikt. Gevolg: ik word naar links gekatapulteerd en haak in het wiel van mijn ploegmaat.'

'Ik was er toch wel van geschrokken', concludeerde Nys. 'Ik heb schaafwonden en verder kijk ik vooral naar mijn gezwollen kuit. Daar zit wat vocht onder. Ik denk dat ik nog nooit zo’n dikke kuit gehad heb als nu. Hopen maar dat ik er de komende dagen geen last meer van zal hebben.' Succes en sterkte, Thibau!

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news