'Enorme inspanning' weerhoudt Madouas van meer in Strade Bianche: 'Echt jammer' Wielrennen
Wielrennen

'Enorme inspanning' weerhoudt Madouas van meer in Strade Bianche: 'Echt jammer'

'Enorme inspanning' weerhoudt Madouas van meer in Strade Bianche: 'Echt jammer'

Na een sterk voorjaar in 2022 heeft Valentin Madouas ook dit voorjaar de goede vorm te pakken. Achter de ongenaakbare Tom Pidcock versloeg de Fransman Tiesj Benoot in de strijd om de tweede plek in Strade Bianche.

Madouas maakte deel uit van een achtervolgende groep op Pidcock, die al op ruim vijftig kilometer van de finish ten aanval trok. Hoewel de achtervolgers de Brit naderden tot minder dan tien seconden lukte het hen niet om hem terug te pakken. ‘Hij heeft echt een nummer opgevoerd. Ik kan hem alleen maar feliciteren. Het is ongelofelijk wat hij in zijn eentje presteerde’, vertelt de klassieke renner aan Cyclism’Actu.

Madouas had het gevoel dat de overwinning erin zat. ‘Maar ik viel met nog zeventig kilometer te gaan en ik was echt ver teruggeslagen. Ik moest ook alleen zien terug te komen, het was een enorme inspanning. Toen Pidcock ging kon ik niet mee, omdat ik echt even moest ademhalen Dat heeft mij een beter resultaat gekost’, aldus Madouas.

Madouas: 'Keer de komende jaren zeker terug'

‘Ik ben echt blij met deze podiumplek. Het bevestigt het harde werk van de voorbije winter. Toch is het echt jammer dat ik zo dichtbij kom, maar niet win. Ik keer de komende jaren zeker terug, dat mag duidelijk zijn’, besluit de renner van Groupama-FDJ, die maandag zijn seizoen vervolgt in de Tirreno-Adriatico.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws