Valentin Madouas

Dit is de pagina van Valentin Madouas, een Frans wielrenner van Groupama-FDJ. Hij is naast een allrounder die goed is in de heuvels en op de kasseien ook een belangrijke knecht. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over Madouas en houdt tevens zijn biografie bij.

Valentin Madouas

Madouas zag het levenslicht op 12 juli 1996 in Brest. Als een echte Breton kreeg hij op jonge leeftijd een kans als stagiair bij Bretagne-Séché Environnement. Hij kreeg echter geen contract aangeboden. In 2017 zag Groupama-FDJ potentie in Madouas en bood hem ook een stageplek aan. Als stagiair maakte hij dit keer wel genoeg indruk, waardoor hij voor 2018 een contract kreeg aangeboden. In de kleine meerdaagse koersen en semiklassiekers bewees Madouas prima uit de voeten te kunnen. Hij won zelfs Parijs-Bourges, zijn eerste profoverwinning.

In 2019 maakte Madouas indruk met een achtste plek in de Amstel Gold Race en ereplaatsen in Parijs-Nice en de Ronde van het Baskenland. In zijn eerste grote ronde, de Giro, bewees Madouas ook in het hoogtegebergte mee te kunnen: de pas 22-jarige Fransman werd dertiende in het algemeen klassement. Hij reed zijn eerste Tour een jaar later, waar hij veel in de aanval mocht. Dit leverde hem een vierde plek in de dertiende etappe op.

Madouas ontpopt zich tot ware alleskunner

2021 stond vooral in het teken van leren. Madouas reed een aantal ereplaatsen in het voorjaar en de kleinere naajaarskoersen, maar in de Tour moest hij vooral knechten voor kopman en generatiegenoot David Gaudu. IN 2022 kwamen Madouas veel meer tot zijn recht. Hij werd zevende in de E3 Saxo Bank Classic, om vervolgens te verrassen met een derde plek in de Ronde van Vlaanderen. In de Tour was Madouas wederom de meesterknecht voor Gaudu, die hij leidde naar een vierde plek in Parijs. Zelf werd Madouas tiende, zijn beste prestatie in een grote ronde. Met overwinningen in de Tour du Doubs en de Ronde van Luxemburg sloot de Fransman 2022 goed af.

Valentin Madouas Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties