Ethan Vernon toont voorjaarsvorm met overmacht in openingsrit Tour des Alpes Maritimes Wielrennen
Wielrennen

Ethan Vernon toont voorjaarsvorm met overmacht in openingsrit Tour des Alpes Maritimes

Ethan Vernon toont voorjaarsvorm met overmacht in openingsrit Tour des Alpes Maritimes

Ethan Vernon (Israel-Premier Tech) heeft de openingsrit van de Tour des Alpes Maritimes weten te winnen en is zodoende ook de eerste leider van dienst in de Franse tweedaagse. De Brit was de beste na perfect voorbereidend werk van zijn team.

Na de knotsgekke editie van de Classic Var van vrijdag, waarin Lenny Martinez (Groupama-FDJ) de te vroeg juichende Tobias Halland Johannessen (Uno-X) een loer draaide, was het daags nadien tijd voor de volgende Franse koers: de Tour des Alpes Maritimes, een tweedaagse met mooi deelnemersveld. Op dag één moest er van Levens naar Antibes gefietst worden, over 165 vooral glooiende kilometers.

Twee mannen kozen al vroeg het hazenpad: Andrea Misfud (Nice Metropole) en Morné van Niekerk (St Michel-Mavic-Auber 93), waarbij die laatste uit Zuid-Afrika komende coureur zichzelf voor de tweede dag op rij in de kijker reed. Het peloton zorgde ervoor dat beide heren binnen handbereik bleven.

Aanvallen leiden niet tot schifting

Op 25 kilometer van de finish zette Decathlon AG2R La Mondiale de boel in vuur en vlam, wat leidde tot een periode van verschillende aanvallen. Romain Grégoire (Groupama-FDJ) en Romain Bardet (dsm-firmenich PostNL) reden uiteindelijk weg van het peloton, maar daar waren de andere ploegen het logischerwijs niet direct mee eens. De twee Romains werden zodoende weer bijgehaald, wat even later ook het geval was voor de beide vroege vluchters.

Op tien kilometer van de aankomst lanceerde Quentin Pacher, andermaal Groupama-FDJ, zichzelf. Ook de bebaarde puncher kwam niet weg, daar de wegen in deze regio van Frankrijk simpelweg niet zwaar genoeg leken voor enige vorm van serieuze schifting. Zodoende plaatsten teams als Israel-Premier Tech en Uno-X zichzelf dus maar op kop.

Een sprint leek uitkomst te moeten gaan bieden, dus de treintjes werden richting de laatste kilometer opgezet. De mannen van Decathlon AG2R doken als bezetenen de bochtige slotfase in, maar werden alsnog overrompeld door Israel-Premier Tech. Hun sprinter Vernon rondde dat werk vervolgens vakkundig af. Sean Flynn van dsm-firmenich PostNL werd tweede, voor Arkea-B&B Hotels-coureur Vincenzo Albanese.

Uitslag etappe 1 Tour des Alpes Maritimes 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws