Evenepoel gaat eventueel vrijgekomen Tourplek van Alaphilippe niet innemen: 'Het heeft geen zin' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel gaat eventueel vrijgekomen Tourplek van Alaphilippe niet innemen: 'Het heeft geen zin'

Evenepoel gaat eventueel vrijgekomen Tourplek van Alaphilippe niet innemen: 'Het heeft geen zin'

Remco Evenepoel houdt met Quick Step-Alpha Vinyl vast aan het bedachte programma. De jonge Belg werd in Extra Time Koers gevraagd of er is nagedacht over de Tourplek die Julian Alaphilippe mogelijk achterlaat, nu de Fransman in Luik-Bastenaken-Luik hard is gevallen. Het antwoord was duidelijk...

'Daar is niet over gedacht en daar gaan we ook niet over nadenken. De planning staat vast. We hebben in 2021 te veel veranderd en geswitcht, dus ik ga gewoon het geplande programma afwerken, op hoogtestage en naar de Vuelta a España', zo vertelt Evenepoel over de rest van 2022.

Evenepoel via Noorwegen, Zwitserland en BK naar de Vuelta

De winnaar van La Doyenne neemt nu eerst wat rust, alvorens hij in mei vertrekt in de Ronde van Noorwegen. In juni volgt de Ronde van Zwitserland, alvorens hij de blik richt op de tijdrit en de wegwedstrijd bij het BK in eigen land. Vervolgens gaat hij op hoogtestage en richt hij de blik via de Clasica San Sebastián op het hoofddoel van het najaar: de Vuelta.

Volgens Evenepoel past een Tour de France niet in dit jaar, ook niet als hij de plek van Alaphilippe wel graag had willen innemen. 'Het heeft ook geen zin om de planning te veranderen, omdat de koersen die ik gereden heb, heel intensief waren. Van Valencia tot aan Luik, het was allemaal met heel hoge gemiddeldes en hartslagen. De rust die ik nu krijg, is nodig.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws