Bijna gemist, maar toch nog gezien: Jury bestraft Thomas met 20 seconden tijdstraf in Romandië Wielrennen
Wielrennen

Bijna gemist, maar toch nog gezien: Jury bestraft Thomas met 20 seconden tijdstraf in Romandië

Bijna gemist, maar toch nog gezien: Jury bestraft Thomas met 20 seconden tijdstraf in Romandië

Geraint Thomas heeft een flinke tik op de neus gekregen door de jury van de Ronde van Romandië. De Welshman stond er na de proloog goed voor op een gedeelde tweede plaats in het klassement. De jury heeft hem voor de start van de tweede etappe echter een tijdstraf gegeven.

Thomas zou in de eerste rit in lijn op woensdag eten hebben aangenomen op een punt waar dat niet meer was toegestaan. Hij kreeg daarvoor twintig seconden straf in het klassement aan de broek. Daarnaast moet hij 200 Zwitserse frank betalen. De sportief directeur van INEOS Grenadiers - medeverantwoordelijk voor de fout - kreeg zelfs een boete van 1.000 frank aan de broek.

Thomas komt door de straf op 34 seconden van leider Rohan Dennis te staan. Dat was na twee dagen nog 14 seconden. Daarmee staat de routinier plots op een gedeelde 25e plaats. Thomas was overigens nog bijna weggekomen met het vergrijp, aangezien de jury het tijdens of na de eerste etappe niet had geconstateerd. Voor de start van de tweede etappe kwamen er echter toch nog videobeelden boven tafel.

Officieel: Geraint Thomas krijgt tijdstraf in Romandië


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws