Evenepoel hint met mysterieuze Strava-titel naar Tour de France-deelname: 'Op naar La Grande Boucle' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel hint met mysterieuze Strava-titel naar Tour de France-deelname: 'Op naar La Grande Boucle'

Evenepoel hint met mysterieuze Strava-titel naar Tour de France-deelname: 'Op naar La Grande Boucle'

Al langere tijd heerst in wielerland de vraag of Remco Evenepoel in 2024 mee zal doen aan de Tour de France, de enige grote ronde waar de 'Kannibaal van Schepdaal' nog nooit acte de présence gaf. De 23-jarige Vlaming zinspeelde met een ietwat mysterieuze Strava-titel bij een Spaans trainingsritje in ieder geval wel op een deelname aan het grootste wielerevenement ter wereld.

'Daar gaan we!', luidt het eerste deel van Evenepoels Strava-titel, waarbij hij duidelijk verwijst naar het hervatten van zijn intensieve trainingsschema. Onlangs was de wereldkampioen tijdrijden nog te vinden op een hardstylefeest in Amsterdam, wat volgens hem zelf gold als afsluiting van zijn vakantie. 'De batterij is weer opgeladen. Hierna is het tijd om aan het werk te gaan', liet hij toen optekenen.

'Op naar La Grande Boucle', schrijft hij vervolgens in de kop van zijn trainingsbestand. Daarna plaatst hij zowel een Italiaans als een Frans vlaggetje bij zijn in de regio Calpe afgewerkte trainingsrit van 100,7 kilometer. Dat zou ergens kunnen duiden op een eventuele combinatie van de Giro d'Italia en de Tour, al raadde Soudal Quick-Step-ploegbaas Patrick Lefevere hem dat af. Een logischere verklaring van de verwarrende titel zou gevonden kunnen worden in het feit dat 'Le Grand Départ' volgend jaar in de Italiaanse stad Florence plaatsvindt. To be continued...

Foto: Evenepoel hint met interessante Strava-titel naar deelname Tour de France

strava evenepel

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws