Evenepoel in tranen na demonstratie in Luik-Bastenaken-Luik: 'Mijn beste dag op de fiets, ooit' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel in tranen na demonstratie in Luik-Bastenaken-Luik: 'Mijn beste dag op de fiets, ooit'

Evenepoel in tranen na demonstratie in Luik-Bastenaken-Luik: 'Mijn beste dag op de fiets, ooit'

Remco Evenepoel heeft Luik-Bastenaken-Luik gewonnen! De jonge Belg van Quick Step-Alpha Vinyl voerde een indrukwekkende nummertje op, door op La Redoute weg te rijden en het vol te houden tot de finish. Hoeveel de zege voor hem betekent, bleek meteen na de streep.

Evenepoel viel zijn familie en vrienden in de armen en liet de tranen de vrije loop. Ook Patrick Lefevere deelde in de feestvreugde. In het flashinterview waren de tranen nog amper gedroogd. 'Het was met de tegenwind heel zwaar om door te gaan, maar ik wist dat iedereen aan het lijden was na een lange en zware dag. Ik denk dat ik vandaag mijn beste dag op de fiets had, ooit. Dat lijkt me het perfecte moment', zo zegt hij met gevoel voor understatement.

Evenepoel voelde altijd de steun

De overwinning in Luik is een perfecte afsluiter van het voorjaar voor Evenepoel, die zo ook een streep zet onder een lastige periode. 'Ik heb de laatste anderhalf jaar veel geleden, mentaal en fysiek. Ik voel echter dat ik dit jaar weer stabiel ben en toegroei naar de beste Remco die ik ooit ben geweest. Ik ben heel trots en blij dat ik heb gewonnen, met een speciale dank voor alle mensen die altijd in mij zijn blijven geloven, ook op de slechte momenten.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws