Evenepoel kan Chrono des Nations-prestatie relativeren na ontmoeting met oude opponent Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel kan Chrono des Nations-prestatie relativeren na ontmoeting met oude opponent

Evenepoel kan Chrono des Nations-prestatie relativeren na ontmoeting met oude opponent

Er werd op voorhand veel verwacht van Remco Evenepoel in de Chrono des Nations, maar de Belg bleek niet meer de benen te hebben. Niemand die het hem verwijt na een jaar als dat hij heeft gehad, terwijl Evenepoel na de finish nog een generatiegenoot met minder geluk trof.

Evenepoel kon na afloop niets anders dan concluderen 'dat hij de benen niet meer had' tegenover jongens als Stefan Küng, de uiteindelijke winnaar van de Franse tijdritwedstrijd. Nu volgt er voor Evenepoel een welverdiende vakantie, alvorens de blik op 2022 gericht zal worden.

Na afloop van de koers in Les Herbiers trof Evenepoel Samuele Manfredi, een jongen uit hetzelfde bouwjaar (2000) als Evenepoel. Manfredi reed in 2018 zijn laatste koers in de junioreneditie van Chrono des Nations, waarna hij in december dat jaar betrokken raakte bij een zwaar ongeval. De jonge Italiaan lag één maand in kunstmatig coma, maar overleefde wel. Manfredi zit in een rolstoel.

Evenepoel deelde een foto van de twee jonge mannen op social media. 'Niets dan respect voor jou, Samuele. Je bent een echte kampioen, een voorbeeld. Hoe hard het leven je ook getroffen heeft, je zal nooit, maar dan ook nooit opgeven. Het was geweldig om je weer te zien, mijn vriend.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws