Evenepoel kent zijn zeven ploeggenoten voor Giro d'Italia; Masnada niet van de partij Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel kent zijn zeven ploeggenoten voor Giro d'Italia; Masnada niet van de partij

Evenepoel kent zijn zeven ploeggenoten voor Giro d'Italia; Masnada niet van de partij

Soudal Quick-Step heeft dinsdag de ploeg voor de komende Giro d'Italia openbaar gemaakt. Kopman Remco Evenepoel wordt onder meer ondersteund door landgenoten Louis Vervaeke, Ilan Van Wilder en Pieter Serry in zijn jacht op roze. Fausto Masnada is niet mee nadat hij in de Ronde van Romandië moest opgeven.

Naast de vier Belgen kan Evenepoel, die de Giro in 2021 al eens reed met een opgave als uiteindelijk resultaat, ook rekenen op de ondersteuning van de Italianen Davide Ballerini en Mattia Cattaneo en Tsjechen Josef Cerny en Jan Hirt. In de Leiderstrui sprak deze week met die laatste. 'We gaan maar met één doel naar de Giro en dat is om te winnen. Roglic is de gevaarlijkste tegenstander, in principe staan hij en Remco boven de rest', stelde de pure klimmer Hirt.

'Het belangrijkste zal zijn om niets tegen te komen, dan kunnen zij het echt gaan uitvechten. Ze zijn allemaal heel compleet, het zou zomaar kunnen dat een fout de wedstrijd beslist', waarschuwde de nummer zes van vorig jaar, toen nog rijdend voor Intermarché-Circus-Wanty. 'Het zal in de Giro van de situatie afhangen hoe ik daarin zal koersen. Misschien moet ik vroeg in de aanval om zo een goede situatie te creëren voor Remco. Maar misschien moeten we ook verdedigen en moet ik zo lang mogelijk bij hem blijven.'

Evenepoel trekt met vertrouwen naar Giro

Evenepoel zelf liet na het winnen van Luik-Bastenaken-Luik al weten dat hij klaar is voor de strijd in Italië. ‘Sinds het begin van het jaar tot juni ben ik slechts zeven á acht dagen thuis, in een half jaar. Dat is niet veel, maar als je koersen wint is dat het wel waard. Ik trek met veel vertrouwen naar de Giro, dus die opofferingen betalen zich hopelijk wel uit', vertelde de wereldkampioen.

Selectie Soudal Quick-Step Giro d'Italia 2023

Remco Evenepoel
Pieter Serry
Ilan Van Wilder
Louis Vervaeke

Jan Hirt
Josef Cerny
Davide Ballerini
Mattia Cattaneo

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws