Jayco AlUla gaat vol voor dagsucces met Matthews in Giro, Dunbar jaagt goed klassement na Wielrennen
Wielrennen

Jayco AlUla gaat vol voor dagsucces met Matthews in Giro, Dunbar jaagt goed klassement na

Jayco AlUla gaat vol voor dagsucces met Matthews in Giro, Dunbar jaagt goed klassement na

Ook Jayco AlUla heeft de ploeg voor de aankomende Giro d'Italia rond. De Australische formatie heeft met Michael Matthews één van de betere punchers cq. sprinters aan het vertrek, terwijl Eddie Dunbar en Filippo Zana hun ding mogen doen in de bergen.

Matthews krijgt de ondersteuning van een sterke trein met onder meer Lukas Pöstlberger, Campbell Stewart, Michael Hepburn en Callum Scotson, terwijl de ervaren Italiaan Alessandro de Marchi de wegkapitein van dienst zal zijn bij Jayco AlUla. Hij maakt zich alweer op voor zijn zevende deelname aan de Ronde van Italië, hoewel Hepburn zelfs aan zijn achtste Giro gaat beginnen.

Matthews wil na jaar vol tegenslag scoren in de Giro

Bling kijkt alvast uit naar de Giro. 'Het is al drie jaar geleden dat ik de koers voor het laatst reed en ik ben blij dat ik terug kan keren naar een wedstrijd met goede herinneringen. Dit jaar is tot nu toe een rollercoaster geweest met een val in de Ronde van Vlaanderen en covid-problemen, maar voor nu ben ik back on track.'

'Het is een veeleisend parcours, maar ik denk dat er in deze Giro enkele mogelijkheden liggen voor etappezeges', vervolgt de Aussie. 'We hebben een gebalanceerde en ervaren ploeg, waardoor ik er zeer naar uitkijk om terug te keren naar deze geweldige wedstrijd.' Matthews won in het verleden al meerdere ritten in de Giro en droeg ook al tweemaal het roze.

Ploegleider David McPartland vult aan. 'Met een veelzijdige ploeg en Matthews als speerpunt kunnen we vol vertrouwen beginnen aan deze Giro. Dunbar zal onze man zijn voor het algemene klassement, hij heeft ambities om zichzelf te tonen in de bergritten. Daarnaast hebben we met Stewart en Zana nog twee veelbelovende, jonge kerels die de selectie compleet maken.'

Selectie Jayco AlUla Giro d'Italia 2023

Eddie Dunbar
Alessandro de Marchi
Michael Hepburn
Callum Scotson
Michael Matthews
Lukas Pöstlberger
Campbell Stewart
Filippo Zana

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news